Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Nokialla sytytetty kesäkuussa ainakin kuusi tulipaloa tahallaan: autokorjaamo, vanha koulu, työväenopisto ja monia muita – poliisi tutkii

Rikoksia tutkitaan törkeinä vahingontekoina tai niiden yrityksinä ja vahingontekoina.

Nokian keskustaa.
Nokian tulipalot työllistävät pelastuslaitosta ja poliisia. Kuva Nokian Pirkkalaistorilta. Kuva: Antti Eintola / Yle
Anu Leena Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Nokialla Pirkanmaalla poliisi epäilee useita tulipaloja tahallaan sytytetyiksi. Tulipaloja on sytytetty etenkin 3. kesäkuuta ja 13. kesäkuuta.

Ensin 3. kesäkuuta kello 23–24, Nokialla Kullaanvuoressa sytytettiin entinen autokorjaamo, joka alkujaan toimi Nokia Oy:n saunarakennuksena. Pelastuslaitos sammutti korjaamorakennuksen, mutta ulkorakennus tuhoutui täysin.

Pelastuslaitoksen ollessa tulipalopaikalla sammutustöissä tuli tietoon, että noin 700 metrin päässä Haavistontiellä palaa Lauttalan vanha puinen koulu. Rakenteisiin aiheutui suuret vahingot. Palon sammuttaminen oli vaikeaa ja jatkui tuntien ajan.

Tulipalot jatkuivat viime viikonloppuna.

13. kesäkuuta yöllä Nesteen huoltoasemaa vastapäätä tallin seinää oli sytytetty useammasta kohdasta. Pelastuslaitos sammutti palon.

Samanaikaisesti tämän palon kanssa paloi taas Haavistontiellä postilaatikkorivistö ja lähellä olevan asuntovaunun päällä oleva pressu oli sytytetty. Näiden palojen kanssa samaan aikaan oli myös kolmas palo Kullaanvuoressa. Kesäkuussa kertaalleen jo sammutettu entinen autokorjaamo paloi nyt kokonaan.

13. kesäkuuta illalla kahdeksan jälkeen paloi vuorostaan työväenopisto Lauttalanmutka 2-4:ssa. Todistaja oli nähnyt kahden nuoren miehen rikkoneen ikkunan ja menneen rakennukseen sisälle. Paikalle oli tullut todistaja, jolloin nuoret miehet olivat poistuneet paikalta skootterilla. Toisella oli päällään hihaton paita ja toisella punainen huppari. Vielä ei ole tiedossa, liittyykö työväenopistolle murtautujien tarkoitus sytyttämiseen vai johonkin muuhun.

Rikoksia tutkitaan törkeinä vahingontekoina tai niiden yrityksinä ja vahingontekoina. Poliisi pyytää vihjeitä havainnoista ja muista mahdollisesti paloon liittyvistä tiedoista Nokian poliisin numerooon 0295 445 888 (8-16), 0800 90022 (vihjepuhelin) tai sähköpostilla vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Lue lisää:

Nokialla entinen Lauttalan koulu vaurioitui tulipalossa

Suosittelemme sinulle