Hyppää sisältöön

Naantalin uusitusta skeittiparkista maakunnan lippulaiva – nuorisolle mielekästä tekemistä

Rata sai uusia kaarteita ja mäkiä.

Skeittaamisen, scoottaamisen ja bmx-pyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti. Arkistokuva. Kuva: Yle/ Frida Lönnroos

Naantalin on laajentanut Kuparivuorella sijaitsevaa skeittiparkkiaan. Rata sai uusia kaarteita ja mäkiä. Lisäksi vaneriset rampit korvattiin betonisilla.

Kuparivuoren skeittiparkkia on laajennettu matkan varrella jo kolmesti. Uudistustyöhön lähdettiin käyttäjien toiveesta. Alue on vapaassa käytössä.

Skeittiparkin pääsuunnitelman on laatinut Aleksi Fräki. Hänen mielestään kyseessä saattaa olla maakunnan paras rata-alue.

– Kuparivuoren skeittiparkilla on pitkä, parinkymmenen vuoden taakse ulottuva historia. On hienoa, että Naantali on panostanut sen kehittämiseen ja Kuparivuoreen on saatu tällainen lippulaiva aikaiseksi, toteaa Fräki kaupungin tiedotteessa.

Fräki pitää skeittiparkkien rakentamis- ja uusimistöitä tärkeinä, sillä niille on valtava kysyntä. Skeittaamisen, scoottaamisen ja bmx-pyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti, eikä nytkään paikkoja ole tarpeeksi harrastajille.

– Skeittiparkkien rakentaminen on lisäksi halpaa, ennaltaehkäisevää sosiaalityötä. Nuorisolle pitää olla tarjolla mielekästä tekemistä, jotta he eivät ajaudu syrjäytymisen tielle. Siinä säästyy pitkä penni.

Suosittelemme sinulle