Hyppää sisältöön

Vanhan Vaasan raunioita ja asemarakennuksia korjataan tänä vuonna 200 000 eurolla

Kolmelle kesälle ajoittuva kunnostus maksaa noin 550 000 euroa. Toukokuussa 2020 tapahtuneet ilkivallanteot nostavat todennäköisesti kustannuksia.

Vanhan Vaasan rauniot
Raunioalue on vaarallisuutensa vuoksi toistaiseksi aidattu työmaa-alueeksi. Kuva: Merja Siirilä / Yle
Merja Siirilä

Pyhän Marian kirkon rauniot ovat hälyttävän huonossa kunnossa Vaasassa.

Vanhan Vaasan rauniot ovat kevään aikana kärsineet ilkivallasta. Pyhän Marian kirkon raunioiden muuria on kaivettu ja tiiliskiviä ja muuta materiaalia on irrotettu. Myös kahden oviaukon kohdalla on jo pitkiä halkeamia, jotka aiheuttavat sortumisvaaran.

Raunioalue on vaarallisuutensa vuoksi toistaiseksi aidattu työmaa-alueeksi. Mahdollisen kameravalvonnan järjestämistä selvitetään.

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan, että kiinteistötoimi voi vuonna 2020 käyttää 200 000 euroa Pyhän Marian kirkon raunioiden ja Vanhan Vaasan aseman korjauksiin ja jatkosuunnitteluun. Tarpeelliset korjaus- ja suunnittelutyöt voidaan tehdä hankintakiellosta huolimatta.

Kolmelle kesälle ajoittuva kunnostus maksaa kaupungin vuonna 2019 teettämän selvityksen mukaan noin 550 000 euroa. Tämän kevään Ilkivallanteot nostavat todennäköisesti kustannuksia.

Vanhan Vaasan rauniot
Toukokuussa 2020 tapahtuneet ilkivallanteot nostavat todennäköisesti kustannuksia. Kuva: Merja Siirilä / Yle

Alueelta puretaan sauna- ja talousrakennus, kaksiosainen kellari säilytetään. Muutoin noudatetaan korjaussuunnitelmaa. Rakennus luovutetaan toistaiseksi kuntatekniikan viheryksikön käyttöön.

Pyhän Marian kirkon rauniot ovat osa Vanhan Vaasan laajaa muinaisjäännösaluetta, joka on muinaismuistolain (295/1963) rauhoittama. Museoviraston mukaan Vanhan Vaasan muinaisjäännösalue on ehdolla valmisteilla olevaan valtakunnallisesti merkittävien arkeologisten kohteiden (VARK-kohteiden) luetteloon.

Suosittelemme sinulle