Hyppää sisältöön

Juhannuksen mökkimatka voi tökätä liikennesumppuun Viitostiellä – Mikkelissä rakennetaan uutta valtaväylää, katso video yläilmoista

Mikkelin ja Juvan välille rakennetaan uusi Viitostie, jolla voi ajaa satasta.

Tällä tiellä saa pian porhaltaa satasta Mikkelin kohdalla, mutta nyt valtatien rakennustyö voi hidastaa juhannusliikennettä
Tällä tiellä saa pian porhaltaa satasta Mikkelin kohdalla, mutta nyt valtatien rakennustyö voi hidastaa juhannusliikennettä
Riina Kasurinen

Kesän liikenne sujuu tavallista hitaammin Viitostiellä Mikkelissä tänä vuonna. Viitostietä uudistetaan Mikkelin ja Juvan välillä, mistä aiheutuu tietöitä usean kilometrin matkalle.

Viidenkympin tuntinopeutta joutuu ajamaan pari kilometriä Mikkelin kohdalla sekä muutamia kilometrejä lähempänä Juvaa. Juhannuksena tietöitä ei tehdä, mutta poikkeusjärjestelyt ovat silti voimassa. Ruuhkaisin päivä liikenteessä on todennäköisesti torstai.

Tietyöt haittaavat liikennettä Mikkelin ja Juvan välillä koko kesän. Suurimmat hidastukset ovat vuorossa kesä-heinäkuun taitteessa. Silloin Juvan eteläpuolella, Koskelan ja Kettulan välillä otetaan käyttöön kymmenen kilometrin pituinen kiertotie. Sen nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

– Matka-aikaa tulee noin 10 minuuttia enemmän kuin tavallisesti. Pahimpina ruuhka-aikoina se voi olla enemmän ja hiljaisina aikoina vähemmän, projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta sanoo.

Elokuussa tilanne helpottuu. Mikkelin kohdalla työt saadaan silloin valmiiksi ja uusi tielinja avataan liikenteelle 16 kilometrin matkalta.

Suosittelemme sinulle