Hyppää sisältöön

Katse parempaan

Koronatilanne on ollut armoton kauneusbisnekselle. Nyt tunnelin päässä näkyy valoa.

Kuuma kesäpäivä. Samaan aikaan kun moni antautuu rannalla auringon hellimäksi, Main kauneussalongissa Helsingissä odotellaan toisenlaista rentoutujaa.

Sitten ovi käy. Salongin yrittäjä Mai Le-Pantzar tervehtii vakioasiakastaan leveästi hymyillen. Viime näkemästä on jo aikaa.

Sisääntulija on Paula Hassinen, joka on saapunut rakenneripsien huoltoon. Ripsipidennyksiä hän on käyttänyt jo kymmenisen vuotta, huoltaen niitä neljän viikon välein.

Koronavirustilanteen seurauksena aikaa viimeisimmästä huollosta on vierähtänyt jo kolme kuukautta, eikä aikaisemmista pidennyksistä näy enää jälkeäkään. Odottavan aika on ollut pitkä.

Ei siihen oikeastaan tottunut, etteivät ripset olleet paikallaan. Kaipasin sitä, kuinka helppoa aamulla oli vain lähteä ovesta ulos ilman sen suurempaa huolittelua.

Paula Hassinen, Helsinki

Nyt odotus on ohi, ja parituntinen toimenpide voi alkaa. Hassinen pääsee Uyen Nguyenin, tuttavallisemmin Jessican, hoidettavaksi.

Aivan ihanaa päästä rentoutumaan näin korona-ajan keskellä!

Paula Hassinen, Helsinki

Koronavirustilanne ei ole ollut vain asiakkaiden kiusa. Hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden digitaalisen markkinapaikan Timman mukaan varausmäärät painuivat 60 prosenttia normaalista kevään aikana.

Pahiten kärsivät epidemian keskiössä eli Uudellamaalla toimivat liikkeet. Main kauneussalongin asiakkaista lähes 90 prosenttia kaikkosi huhtikuun aikana. Liikevaihto putosi puolella.

Nyt tunnelin päässä näkyy vihdoin valoa. Kesäkuussa ovi on käynyt jo tiheämmin.

Keväällä asiakkaita ja töitä oli todella vähän, mutta nyt jo enemmän. Se tuntuu todella hyvältä.

Mai Le-Pantzar, yrittäjä, Main kauneussalonki

Ja kuinka ollakaan, Paula Hassisen nauttiessa hoidosta salongin sisällä, Mai Le-Pantzar sopii jo hoitoaikaa uudelle asiakkaalle seuraavalle päivälle.

Kiinnostuksen herääminen heijastuu myös Timman tilastoissa. Kesäkuun varausmäärät ovat jo ohittaneet epidemiaa edeltävien kuukausien lukemat, ja ovat paikoin jopa 5–10 prosenttia viime kesäkuuta korkeammalla. Timmalla on asiakkaina 3200 suomalaista yritystä.

Kauneussalonkien huippusesonki on kesäkuusta elokuuhun. Kasvuun juuri nyt vaikuttaa myös koronarajoitusten höllentyminen ja tartuntamäärien laskeminen. Ihmiset uskaltavat taas käyttää näitä palveluita.

Lari Mykrä, toimitusjohtaja, Timma Oy

Vuosia kauneushoitolaa pyörittänyt Mai Le-Pantzar on kuitenkin varautunut siihen, ettei paluu normaaliin tapahdu hetkessä.

Uskon, että kysyntä palautuu entiselleen, mutta se vie aikaa. Normaaleissa asiakasluvuissa ollaan varmaankin vasta ensi kesänä.

Mai Le-Pantzar, yrittäjä, Main kauneussalonki

Verhon takana Uyen “Jessica” Nguyenin katse ei herpaannu pikkutarkan työn tekemisestä.

Kasvomaskien käytön lisäksi henkilökunta pesee käsiään ja työvälineitä tiuhaan, jotta koronavirukselle altistumisen riski olisi mahdollisimman pieni. Paula Hassista altistuminen hoidon aikana ei huoleta.

Tämä on minulle tuttu paikka, mikä tuo turvallisuuden tunnetta. Lisäksi ympärilläni ei ole monia ihmisiä.

Paula Hassinen, Helsinki

Mutta mitä kaksituntisen hoidon aikana mielessä sitten pyörii?

Ei oikeastaan mitään. Tässä sitä vain rentoudutaan, voisi melkein vaikka nukahtaa.

Paula Hassinen, Helsinki

Torkuille ei kuitenkaan ole enää aikaa, sillä on nyt loppusilausten vuoro. Pian Paula Hassinen saa avata silmänsä.

Hetken kuluttua kuuluukin ihastunut henkäys.

Ai että! Nyt on taas räpsyttimet paikoillaan!

Paula Hassinen, Helsinki

Timman arvion mukaan yhä useampi kokee samaa ilahtumisen tunnetta kesän aikana. Kauneusalalla heinä- ja elokuu ovat tavallisesti jopa kesäkuuta parempia kuukausia.

Nyt tunnen oloni taas omaksi itsekseni!

Paula Hassinen, Helsinki

Ja pian, yhden asiakkaan lähdettyä, Main kauneussalongissa onkin jo aika valmistautua seuraavan tuloon.

Tekijät

TekstiTiina Karppi
Kuvat ja videotToni Määttä

Julkaistu 22.6.2020 18:12