Hyppää sisältöön

Mestarien liigan ratkaisupelit pelataan hurjalla vauhdilla Lissabonissa

Jalkapallon Mestarien liigan finaali on tarkoitus pelata 23. elokuuta Lissabonissa.

Bayern Münchenin maalintekijä Robert Lewandowski juhlii maaliaan.
Robert Lewandowski takoi 11 maalia Bayern Münchenille ennen Mestarien liigan kauden keskeytymistä. Kuva: Lukas Barth-Tuttas / EPA
STT Urheilu,
Matti Lehtisaari

Jalkapallon Mestarien liigan kausi pelataan päätökseen elokuussa Lissabonissa. Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) vahvistaa, että puolivälierät, välierät ja loppuottelu pelataan 12.-23. elokuuta ilman yleisöä.

Lissabonin turnaus viedään läpi pikavauhtia. Puolivälierät ja välierät ratkaistaan poikkeuksellisesti yksiosaisina, kun yleensä jatkopaikat on ratkaistu kaksiosaisten otteluparien yhteismaaleilla.

Mestarien liigan kausi keskeytyi koronaviruspandemian takia kesken neljännesvälierien. Neljännesvälierien vielä jäljellä olevat toiset osaottelut pelataan 7.-8. elokuuta. Otteluiden paikkakuntia ei ole vielä vahvistettu.

– Emme halunneet tehdä vielä päätöstä, koska ensimmäiset osaottelut on jo ehditty pelata. Uskomme että (taudin) tilannetta on vielä aikaa arvioida, eikä päätöstä ole pakko tehdä näillä tiedoilla, Giorgio Marchetti Uefan johdosta kertoi tiedotustilaisuudessa

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Mestarien liigan finaali olisi tänä vuonna pelattu Turkin Istanbulissa. Uefa päätti kokouksessaan, että Istanbul isännöi vuoden 2021 loppuottelua.

Eurooppa-liiga huipentuu Saksassa, eurokarsintoja poikkeusjärjestelyin

Eurooppa-liiga pelataan loppuun kokonaisuudessaan Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltion alueella 10.-21. elokuuta. Pelipaikkoina toimivat Düsseldorf, Duisburg, Gelsenkirchen ja Köln. Loppuottelu pelataan Kölnissä.

Naisten Mestarien liiga saatetaan päätökseen Espanjassa, Bilbaossa ja San Sebastianissa. Ottelut pelataan 21.-30. elokuuta.

Uefan mukaan karsinnat kauden 2020-21 Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan pelataan poikkeuksellisesti yksiosaisina. Vain Mestarien liigan karsintojen pudotuspelikierros pelataan kaksiosaisena. Se kumpi karsinnoissa saa kotiedun, määräytyy arvalla.

Suomalaisjoukkueista Mestarien liigaan karsii hallitseva mestari Kuopion Palloseura. Eurooppa-liigan lohkovaihetta tavoittelevat Inter, Honka ja Ilves. Karsinnat alkavat elokuun lopulla.

Super cup järjestetään Helsingissä alkuperäisen suunnitelman mukaan elokuussa 2022.

Lue myös:

BBC: Mestarien liigan loppuottelu siirtymässä Portugaliin

Suosittelemme sinulle