Hyppää sisältöön

Poliisin haaviin jäi aattona runsaasti rattijuoppoja

Traktori kaatui kaljanhakureisulla kyljelleen ja autoja suistui tieltä, pahemmilta loukkaantumisilta on kuitenkin vältytty.

Poliisi
Poliisi puhallutti autoilijoita aktiivisesti. Itä-Suomen poliisin mukaan hedän alueellaan promillerajoja rikottiin poikkeuksellisen vähän, mutta muualla oli toisin. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
STT

Juhannuksen vietossa poliisin haaviin on jäänyt paljon rattijuoppoja, poliisilaitokset eri puolilla Suomea kertovat.

Esimerkiksi Lounais-Suomen poliisi kertoo kenttäjohtajan parahtaneen, että rattijuopumuksia ja pahoinpitelyjä oli aattoiltana loputon määrä.

– Aattopäivän paras yrittäjä oli kemiönsaarelainen maalaisisäntä, joka kaljanhakureissullaan suoritti traktorillaan jonkinlaisen piruetin ja päätyi kyljelleen. Tapauksesta selvittiin onneksi ilman suurempia vammoja, Lounais-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Kainuussa Suomussalmella poliisi puolestaan sai tiedon tieltä suistuneesta autosta. Puolangan alueella tiensivustan ojasta löytyi lievästi vaurioitunut auto ja vahingoittumaton kuljettaja, joka puhalsi alkometriin 2,7 promillen lukemat. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Myös esimerkiksi Lapin poliisilaitos kertoi havainneensa, että ratin taakse oli hypätty huolimatta siitä, että alkoholia oli nautittu.

Sen sijaan Itä-Suomen poliisi kertoo, että aattona havaittiin poikkeuksellisen vähän rattijuopumuksia, vaikka aattovuoro muutoin olikin kiireinen. Itä-Suomen poliisilla oli 12 tunnin aikana 300 tehtävää, ja säilöön otettiin 54 ihmistä.

Jos kaveri aikoo lähteä muutaman kaljan jälkeen auton rattiin, otatko avaimet pois tai soitatko poliisille? Voit keskustella aiheesta 21.6. klo 23 asti.

Suosittelemme sinulle