Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

"Mutkissa koettavia g-voimia ja radan epätasaisuuksien aiheuttamaa röykytystä ei oikein voi jäljitellä" – F1-kuskit joutuvat fyysisesti lujille MM-avauksessa

McLarenin Lando Norris kertoo Autosportille, että kuskit joutuvat fyysisesti lujille.

McLaren
Lando Norris ajaa McLarenilla. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

McLaren-tallin F1-kuljettaja Lando Norris arvelee kuljettajien joutuvan fyysisesti lujille MM-sarjan avauksessa 5. heinäkuuta Itävallan Spielbergissä. Ajorytmin pitäisi löytyä muutamassa kierroksessa, mutta kuljettajat eivät ole fyysisesti kokeneet F1-autojen tarjoamaa höykytystä helmikuun testien jälkeen.

MM-sarja alkaa koronatauon jäljiltä kahdeksalla Euroopassa ajettavalla MM-osakilpailulla heinä-, elo- ja syyskuussa.

– Olemme hyviä tässä, mitä teemme, joten vauhti löytyy varmasti muutaman kierroksen aikana. Ajamisesta tulee kuitenkin fyysisesti rankkaa, koska mikään ei vastaa voimia, jotka kohtaamme kilpa-autoissa, Norris kertoo englantilaisen Autosportin haastattelussa.

– Harjoittelemme monipuolisesti, mutta mutkissa koettavia g-voimia ja radan epätasaisuuksien aiheuttamaa röykytystä ei oikein voi jäljitellä.

Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ajoivat tallin parin vuoden takaisia autoja Silverstonessa viime viikolla. Norris ei saa McLarenilla sitä mahdollisuutta, koska talli on vaihtanut moottoritoimittajaa.

F1-kuljettajat ovat ajaneet tänä vuonna vain yhden kuuden päivän testin Abu Dhabissa helmikuussa.

Lue myös:

Lewis Hamilton on kokenut rasismia jopa F1-radoilla – ryhtyy edistämään yhdenvertaisuutta moottoriurheilussa

Valtteri Bottas avasi suunsa siirtohuhuista Sky Sportsille: "On hassua, että paikkaani ollaan jakamassa, vaikka tällä kaudella ei ole vielä ajettu yhtään kilpailua"

Suosittelemme