Hyppää sisältöön

Huijarit kalastelevat henkilö- ja maksutietoja Turun Keskiaikaisten markkinoiden virtuaalitapahtuman varjolla

Koronatilanteen takia verkkoon täksi kesäksi siirtyneen tapahtuman järjestäjät korostavat ohjelman olevan ilmaista.

Keskiaikaiset markkinat on normaalisti kerännyt yleisöä Turun Vanhalle Suurtorille. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Paula Koskinen / Yle

Torstaina alkavien Turun Keskiaikaisten markkinoiden varjolla yritetään kalastella henkilö- ja maksutietoja verkossa. Koronaepidemian takia perinteisesti Vanhalla Suurtorilla järjestetty tapahtuma toteutetaan tänä vuonna virtuaalisena verkossa.

Nyt Facebookissa on levinnyt jäljitelmiä Keskiaikaiset markkinat verkossa -tapahtumasivusta ja Keskiaikaiset markkinat -sivusta.

– Olemme lähestyneet Facebookia, jotta huijaussivut saataisiin pois. Rikosilmoituksiin ei ainakaan vielä olla edetty, kertoo tapahtuman tuottaja-toiminnanjohtaja Suvi Kotilainen.

Tapahtuman järjestäjät pyytävät huomioimaan, ettei virallinen tapahtuma vaadi osallistujilta henkilö- tai maksutietojen jakamista missään tapauksissa. Ohjelma on kaikille maksutonta ja vapaasti katsottavissa.

Oikean Keskiaikaiset markkinat verkossa -tapahtuman tunnistaa tapahtumanimestä ja tapahtuman järjestäjän nimestä.

Tapahtuman virallinen nimi on Keskiaikaiset markkinat verkossa ja tapahtuman järjestäjänä on Keskiaikaiset markkinat. Kummassakaan nimessä ei ole vuosilukua.

Koronaepidemian vuoksi vuoteen 2021 siirtyneen toritapahtuman korvaava ohjelma rakentuu Facebookin virtuaalisesta markkinatorista ja esiintymislavasta sekä virtuaalitapahtumaa varten avatuista keskiaikaisetmarkkinatverkossa.fi (siirryt toiseen palveluun)-verkkosivuista.

Keskiaikaiset markkinat verkossa -tapahtuman teemavuosi on 1394, joka viitoittaa tietä myös ensi vuoden toritapahtumalle.

Otteita ensi kesän markkinanäytelmästä tarjoaa virtuaalitapahtumaa varten videoitu näytelmäkohtaus. Ohjelmassa on myös taltioituja keskiaika-aiheisia luentovideoita ja blogitekstejä sekä musiikki-, tanssi- ja sirkusesityksiä.

Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää ensimmäiset virtuaaliset Keskiaikaiset markkinat 25.–28. kesäkuuta 2020.

Suosittelemme sinulle