Hyppää sisältöön

Viime vuoden soitetuin kappale oli Lauri Tähkän Palavaa vettä

Eniten esityskorvauksia keräsi JVG:n Ikuinen vappu.

Lauri Tähkän Palavaa vettä esitettiin viime vuonna 11 500 kertaa radiossa, tv:ssä ja keikoilla.
Pia Parkkinen

Lauri Tähkän Palavaa vettä esitettiin viime vuonna lähes 12 000 kertaa. Se soi erityisesti kaupallisilla kanavilla. Soitetuimpien listalle ylsivät myös Arttu Wiskarin esittämä Suomen muotoisen pilven alla sekä JVG:n Ikuinen Vappu.

Ylen radiokanavilla ykkössijalle ylsi Paula Vesalan ja Joonas Angerian tekemä Uusia unelmia. Ylellä soitetuimmissa korostui kotimaisuus. Kymmenen suosituimman joukossa oli viisi suomalaista kappaletta.

Korvauksien kärjessä myös Euroviisuedustaja

Eniten tekijänoikeuskorvauksia sai viime vuonna JVG:n Ikuinen vappu. Esitetyin ei välttämättä ole eniten rojalteja saanut, sillä korvauksiin vaikuttavat esityskertojen lisäksi myös teoksen kesto ja esityspaikka.

Eniten rojalteja saaneiden joukkoon nousivat myös Suomen Euroviisukappale Look Away ja Jean Sibeliuksen Sinfonia 2 op. 43.

Elävän musiikin soitetuimpien listalla kärjessä oli Tuure Kilpeläisen ja Rocka Merilahden säveltämä ja sanoittama Autiosaari. Se syrjäytti Rauli Badding Somerjoen Paratiisin, joka on hallinnut tanssilavojen ykköspaikkaa vuodesta 2000. Keikoilla soi viimekin vuonna tuttuja kappaleita Jätkän humpan, Satumaan ja Proud Maryn tyyliin.

Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla oli viime vuoden toiseksi esitetyin kappale. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ulkomailla yksi nimi ylitse muiden: Sibelius

Sibeliuksen musiikki pitää ulkomailla esitettyjen kärkilistaa vuodesta toiseen. Niin myös tänä vuonna. Kymmenen esitetyimmän listalla on peräti kahdeksan Sibeliuksen teosta.

Suoran rikkoo vain kaksi 2000-luvun alun hittiä Rasmuksen In the Shadows (sijalla viisi) ja Bomfunk MC:n Freestyler (sijalla yhdeksän).

Suosituimmat kappaleet selviävät Teosten keräämistä esitystiedoista.

Suosittelemme sinulle