Hyppää sisältöön

Kristiina Mäkelän kesän avaukseen takapakkia – "Ei mitään hullun vakavaa"

Kristiina Mäkelä suunnittelee aloittavansa kesän kisakautensa Kosken loikat -tapahtumassa 4. heinäkuuta.

Kristiina Mäkelä
Kristiina Mäkelän kauden avaus siirtyy heinäkuun puolelle. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP
Matti Lehtisaari

Yle näyttää lauantaina Espoon ja Vantaan yleisurheilukilpailut. Suora lähetys alkaa klo 18 TV2:ssa.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän kauden avaus siirtyy heinäkuun puolelle. Mäkelän tarkoituksena oli avata kautensa lauantaina Espoossa, mutta polven lievä tulehdus on muuttanut suunnitelmia.

– Kinkkajalkani reistailee eikä ole ihan täysin palautunut. Keväällä oli kuitenkin kylmiä kelejä eikä palautumiseni ollut ehkä silloin parasta. Teimme aika paljon iskutusta ja harjoituskauteni piteni. Heikomman palautumisen taustalla voi olla monia syitä, Mäkelä taustoitti Yle Urheilulle.

Mäkelä ei ole ainakaan vielä huolestunut tilanteestaan.

– Ei ole mitään hullun vakavaa. Mutta päätimme, etten lähde epävarmana hyppäämään, kun ei ole kiire mihinkään arvokisoihin. Sitten kun menen kisaradan päähän, niin haluan olla varmasti valmiina, Mäkelä painotti.

Mäkelä on vältellyt loikkaharjoituksia, mutta tehnyt muuten kaiken normaalisti.

– Loikka on niin maailman rankin laji, maksimaalinen isku on ihan valtava, joten päätimme antaa pienen lepohetken jalalle. Muuten voin harjoitella täysin normaalisti, ei ole mitään ongelmia juosta tai tehdä punttiharjoituksia, Mäkelä kertoi.

Perjantain loikkatreeni määrittää kisakauden avausta

Perjantaina Mäkelä aikoo tehdä loikkatreenin. Seuraavat päätökset tehdään perjantain tuntemusten perusteella. Näillä näkymin kisakausi alkaisi reilun viikon kuluttua.

– Olen menossa Koski Tl:ssä 4. heinäkuuta järjestettäviin loikkakilpailuihin. Mutta en kilpaile vielä Koskellakaan, jos näyttää siltä, että se ei ole vielä fiksua, Mäkelä täsmensi.

Vaikka kauden avaus siirtyy, Mäkelä huokuu itsevarmuutta ja odottaa jo malttamattomana sitä, että pääsee kisakentille.

– Fyysisesti olen todella kovassa kunnossa ja tehnyt juoksuharjoituksissa parhaita tuloksiani. Olen mennyt perustasossani harppauksen eteenpäin, Mäkelä arvioi.

Yleisurheilun kaikki suuret arvokisat ovat koronatilanteen takia peruuntuneet. Mäkelän kesän ykköstavoitteena on passittaa Heli Koivula-Krugerin SE-tulos 14,39 historian lehdille.

– Suomen ennätyksen loikkiminen houkuttelee ja kolkuttelee. Tulosta voi aina tehdä. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa ja mennyt eteenpäin, joten haluan ottaa itsestäni kaiken irti, Mäkelä mietti.

– Tietysti harmittaa, että arvokisoja ei ole. Urheilija saa suurimman palkinnon siitä, jos hyvä päivä osuu arvokisoihin. Kilpailen nyt varmaankin enemmän kotimaassa enkä ole ulkomaisia tapahtumia vielä edes katsellut,

Lue myös:

Selittämätön ongelma lopetti seiväshypyn suurlupauksen treenit kyyneliin – nyt hän jahtaa Wilma Murron paikkaa Suomen ykkösenä

Daniel Kosonen lopetti korkeushypyn, koska ei pärjännyt siinä – nyt hän on singahtanut Suomen huipulle: "Olen mielestäni riittävän lahjakas voittamaan ihan mitä vaan"

SE-mies Tuukka Huuskola tykittää ennätystä toisensa perään vaikeiden vuosien jälkeen – kesän 2017 epäonninen sairastuminen vei voimat ja 15 kiloa: "Se alkukesä meni tippapullossa"

Kun loukkaantumistilanne oli pahimmillaan, Samuelsson ei pystynyt edes katsomaan yleisurheilua tv:stä – paluu ulkoradoille kolmen vuoden tauon jälkeen onnistui yli odotusten

Tehdäänkö vallankumouksellisilla juoksukengillä kohta maailmanennätyksiä myös ratamatkoilla? Asiantuntijan mukaan läpimurto on lähellä

Suosittelemme sinulle