Hyppää sisältöön

Rasistisen tviitin takia erotettu Ano Turtiainen haluaa palata takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään

Puoluehallitus on pyytänyt Turtiaiselta vastausta.

Ano Turtiainen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.
Turtiaisen jäsenyydestä perussuomalaisissa päätetään elokuussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Matti Koivisto

Toistuvien sopimattomien ja rasististen somekommenttien vuoksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen haluaa palata takaisin ryhmään. Turtiainen kertoo päätöksestään Facebookissa.

– Puoluehallitus on kysynyt minulta, onko minulla tavoitteena palata takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. He ovat pyytäneet kysymykseen vastausta 1.7. mennessä. Kysymykseen oli helppo vastata. Kyllä, tavoitteeni on palata, Turtiainen kirjoittaa.

Kun perussuomalaisten puoluehallitus on saanut Turtiaisen selvityksen, päättää puoluehallitus Turtiaisen jäsenyyden jatkumisesta tai puolueesta erottamisesta. Perussuomalaisten seuraava sääntömääräinen puoluehallituksen kokous on elokuussa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on sanonut, että Turtiainen voi hakea takaisin eduskuntaryhmän jäseneksi vuodenvaihteen jälkeen, jos hän on korjannut käytöksensä pysyvästi.

Facebook-päivityksessään Turtiainen arvostelee puolueen linjaa erottamisten suhteen:

– Ollaan oltu niin sanotulla "erottamisen" tiellä. Ketään ei pitäisi erottaa. Nuorisojärjestönkin kanssa olisi pitänyt keskustella niin kauan kuin tarvetta olisi ollut ja päätyä vaikka lopulta kompromissiin.

Perussuomalaiset katkaisi keväällä yhteistyön nuorisojärjestönsä kanssa ja perusti uuden. Taustalla olivat nuorisojärjestön aktiivien toistuvat rasistiset kommentit sosiaalisessa mediassa.

Lisää aiheesta:

Halla-aho toivoo kohuille loppua: "Kannattajille on vaikea perustella sitä, että perussuomalaiset puhuvat typeriä tai käyttäytyvät huonosti"

Poliisi aloittaa esitutkinnan kansanedustaja Ano Turtiaisen tviitistä valtakunnansyyttäjän määräämänä

Halla-aho Ylelle: Jos Ano Turtiainen ei halua takaisin eduskuntaryhmän jäseneksi, syntyy peruste puolueesta erottamiselle – Turtiainen: Isossa ryhmässä vaikuttaminen tavoitteena

Suosittelemme sinulle