Hyppää sisältöön

Suomen ennätystä uhannut Wilma Murto kolhi polveaan viime viikolla eikä pysty hyppäämään – "Vaikeinta takapakissa on kysymykset"

Wilma Murto joutuu jättämään viikonlopun kisan väliin.

Wilma Murto joutuu huilaamaan hetken polvivamman takia. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig
Anu Karttunen

Yle näyttää lauantaina Espoon ja Vantaan yleisurheilukilpailut. Suora lähetys alkaa klo 18 TV2:ssa.

Mainiosti kautensa avannut Wilma Murto joutuu jättämään viikonlopun Espoon teemakisan väliin polvivamman takia. Murron nimeä ei näkynyt ilmoittautuneiden listalla ja Suomen ennätysnainen kertoi Instagram-tilillään kolauttaneensa polveaan viime viikon kisassa Somerolla.

– Polveni otti pientä osumaa viime viikonlopun kisassa ja minulla on ollut hieman kipua sen jälkeen, enkä ole pystynyt hyppäämään vähään aikaan, Murto kirjoitti englanniksi.

Murron mukaan ei ole mitään syytä uskoa, että polvessa olisi mitään vakavaa vammaa. Hän aikoo kuitenkin pelata varman päälle.

– Vaikeinta takapakissa on kysymykset "mitä olisin voinut tehdä paremmin?" tai "olisinko pystynyt estämään tämän?". Vastaukset ovat "en tiedä" tai "ei mitään". Tämä menee siihen kunniakkaaseen kategoriaan "shit happens", Murto kirjoitti.

Wilma Murto on ollut mainiossa hyppyvireessä jo hallikaudesta asti. Hän hyppäsi helmikuussa kahteen otteeseen 460 ja ylitti saman tuloksen ulkoradoilla viime perjantaina. Tämä sivusi Murron ulkoratojen ennätystä, hän hyppäsi neljä vuotta sitten hallissa SE-lukemat 471. Murto yritti Somerolla myös kolme kertaa SE-tulosta 472, mutta ei tällä kertaa ennätystä ei syntynyt.

Lue myös:

Kristiina Mäkelän kesän avaukseen takapakkia – "Ei mitään hullun vakavaa"

Selittämätön ongelma lopetti seiväshypyn suurlupauksen treenit kyyneliin – nyt hän jahtaa Wilma Murron paikkaa Suomen ykkösenä

Nyt näyttää todella lupaavalta! Wilma Murto oli rikkoa seipään SE:n – "Voisin melkein lyödä vetoa siitä, että uusi SE tulee vielä tänä vuonna"

Seiväshyppääjä Elina Lampela taivutti Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi – Wilma Murrolla hyvä kauden avaus

Suosittelemme sinulle