Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Liverpool on Valioliigan mestari! Manchester Cityn tappio tarkoitti, että Punaiset sai aloittaa juhlat

Jalkapallon Englannin Valioliigaa on jäljellä vielä seitsemän ottelukierrosta, mutta Liverpool FC on nyt varmistanut maan mestaruuden. (Kuvalähde: Viaplay)

Manchester Cityn tappio tiesi Valioliigan mestaruuden ratkeamista Liverpoolille
Noora Takamäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaikka jalkapallon Englannin Valioliigassa pelattiinkin kahden suurseuran, Chelsean ja Manchester Cityn, kohtaaminen, olivat monien ajatukset muiden kuin näiden kahden menestyksessä. Manchester Cityn piti voittaa ottelu, jotta sillä voisi olla vielä edes teoreettinen mahdollisuus juhlia kauden päätteeksi Englannin mestaruutta.

Lontoossa pelattu ottelu päättyi kuitenkin kotijoukkue Chelsean 2–1-voittoon, ja se tarkoitti, että Valioliigan mestaruus kaudella 2019–2020 ratkesi Liverpoolille. Toisena sarjassa oleva Manchester City on Liverpoolista 23 pisteen päässä, ja koska Citylle on seitsemässä ottelussa tarjolla enää korkeintaan 21 pistettä, ei City voi mitenkään tavoittaa Liverpoolia. Voit katsoa ottelun huippuhetket Liverpool-tunnelmineen jutun pääkuvaa klikkaamalla (kuvalähde: Viaplay).

Railakkaat juhlat Merseysiden punaisessa kannattajaryhmässä alkoivat saman tien, ja syystä: yhtenä Valioliigan suurseuroista pidetyssä Liverpoolissa on juhlittu Englannin mestaruutta viimeksi kauden 1989–90 päätteeksi. Käytännössä valioliigamestaruus on seuralle sen ensimmäinen, sillä Valioliiga-termi Englannin jalkapallon pääsarjassa otettiin käyttöön kaudella 1992–93. Maan mestaruus on Liverpoolille sen seurahistorian 19:s.

Merseysiden punainen joukkue oli jo viime vuonna lähellä mestaruutta, mutta jäi lopulta Manchester Cityn niukasti. Liverpoolin pistepotti on tällä hetkellä 86 pistettä ja sillä onkin vielä mahdollisuus rikkoa Cityn kahden kauden takainen Valioliigan kauden piste-ennätys, joka on 100 pistettä sekä oma seuraennätys, joka on 97 pistettä. Tarjolla Liverpoolille on jäljellä olevissa seitsemässä ottelussa korkeintaan 21 lisäpistettä eli uusi ennätys voisi olla jopa 107 pistettä.

Liverpool-faneja 25.6. mestaruus
Liverpoolissa juhlat alkoivat heti ottelun tauottua. Kuva: Getty Images

City oli alussa vahva

City aloitti ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia palloa halliten, ja saikin myös ensimmäiset parhaat maalipaikat.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Chelsea, joka syntyi 36. minuutin pelin jälkeen, kun Cityn puolustuksessa Ilkay Gundogan ja Benjamin Mendy sekoilivat ja vapauttivat Christian Pulisicin yksi vastaan yksi -otatukseen maalivahti Edersonin kanssa. Pulisic ei erehtynyt, vaan tuikkasi pallon maaliin.

City tuli tasoihin toisella jaksolla Kevin De Bruynen upealla vapaapotkuosumalla. Heti Cityn seuraavassa hyökkäyksessä Raheem Sterlingin spurtti oli tuottaa jopa vieraille johtomaalin, mutta tolppa pelasti Chelsean uudelta takaiskulta.

Chelsean paikat tulivat noin 70 minuutin pelin jälkeen. Ensin Pulisic pääsi karkuun ja ohittikin Edersonin, mutta ei saanut palloon riittävästi vauhtia, vaan City-puolustus siivosi sen aivan maaliviivan päältä. Hetkeä myöhemmin Chelsea sai Cityn maalille aikaan hurjan pingpong-show'n, jossa pallo pomppi kaikkialle muualle paitsi maaliin. Cityn-puolustuksessa Fernandinho pelasi kuitenkin palloa kädellään, ja tuomitusta rangaistuspotkusta Willian ei erehtynyt, vaan viimeisteli Chelsean 2–1-johdon ja samalla voittolukemat.

Lisätty kello 0.27 videokooste Chelsea–Manchester City-ottelusta.

Lue myös:

Liverpool nappasi Valioliigan mestaruuden 30 vuoden jälkeen, Klopp kyynelehti – "Tämä on kaikille teille kannattajille"

Sami Hyypiä onnitteli Liverpoolia – pitkän piinan päättyminen henkilöityy Jürgen Kloppiin

Liverpool leikitteli Crystal Palacen kumoon – Alexander-Arnoldin millintarkka vapaapotkumaali oli vasta alkusoittoa

Liverpool joutui tyytymään paikallispelissä maalittomaan tasapeliin – ensimmäinen valioliigamestaruus silti lähellä

"Istanbulin ihmeestä" 15 vuotta – Sami Hyypiä muisteli uskomatonta nousua mestarien mestariksi

Suosittelemme sinulle