Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Sami Hyypiä onnitteli Liverpoolia – pitkän piinan päättyminen henkilöityy Jürgen Kloppiin

Muiden suurseurojen varjoon jämähtänyt Liverpool nousi viimein Valioliigan mestariksi.

Jürgen Klopp hymyilee leveästi.
Liverpool-luotsi Jürgen Kloppilla on nyt hyvä syy hymyillä leveästi. Kuva: AFP / Lehtikuva
STT Urheilu,
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapalloseura Liverpoolin ja sen kannattajien 30 vuoden pitkä mestaruusodotus päättyi viimein torstai-iltana, ja kannattajat rynnistivät kaupungin kaduille koronarajoituksista vähät välittämättä.

Mestaruus ratkesi, kun sarjassa toisena oleva Manchester City kompastui Chelsean vieraana ja kärsi 1–2-tappion. Liverpool varmisti mestaruuden, kun Valioliigaa on pelaamatta vielä seitsemän kierrosta.

Muiden suurten varjossa

Liverpoolin pitkä kuiva kausi ilman liigamestaruutta muotoutui seuralle ja sen kannattajille jopa taakaksi. 1970- ja 1980-luvuilla likimain mestaruudesta toiseen marssinut Liverpool onnistui voittamaan esimerkiksi Mestarien liigan 2005, mutta liigakentillä se ajautui pahasti päävastustajiensa varjoon.

Vuonna 1992 alkaneen Valioliigan suurjoukkueiksi nousivat ensin Alex Fergusonin johtama Manchester United, jota seurasivat Arsene Wengerin Arsenal sekä varakkaat Chelsea ja Manchester City.

Liverpoolin arkkivihollisena tunnettu United juhli peräti 13:a liigamestaruutta, kunnes Liverpool viimein pääsi mestaruuden makuun tänä vuonna.

Liverpool oli lähellä mestaruutta jo vuonna 2014 päävalmentaja Brendan Rogersin johdolla, mutta viimeisten ottelujen kompurointi maksoi mestaruuden Manchester Citylle kahden pisteen erolla.

"Tämä on ollut todella erityistä"

Dortmundista Liverpooliin syksyllä 2015 saapunut saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp on rakentanut seuraa vuosi vuodelta kohti mestarijoukkuetta. Matkalla seura on voittanut cup-pyttyjä, merkittävimpänä viime vuoden Mestarien liigan, mutta juuri liigamestaruus sinetöi Kloppin aseman yhtenä Liverpoolin suurista.

– Sanoin Mestarien liigan finaalin jälkeen, että tämä ei olisi ollut mahdollista ilman päävalmentajaa, ja sama pätee tämänkin pokaalin kanssa. Tunsin ensimmäisestä päivästä lähtien, kun hän saapui tänne, että hän muuttaa kaiken, Liverpool-kapteeni Jordan Henderson ylisti Sky Sportsille.

– Jokainen seurasi häntä ja uskoi häneen. Tämä on ollut todella erityistä. Uskomaton matka, ja toivon, että pystymme jatkamaan tästä.

Myös Liverpool-legenda Kenny Dalglish onnitteli Kloppia.

– Hän on ollut fantastinen ja ilmentää kaikkea, mitä Liverpool seurana edustaa. Hän kunnioittaa jokaista tässä seurassa, Liverpoolissa mestaruuksia ensin pelaajana ja sitten valmentajana kahminut Dalglish kehui.

Liverpoolin entinen kapteeni Sami Hyypiä onnitteli entistä seuraansa Instagramissa.

– Onnittelut Liverpoolille. Mikä seura, mikä joukkue, mikä henkilökunta ja erityisesti mitkä kannattajat, Hyypiä kirjoitti.

Sami Hyypiä voitti Mestarien liigan Liverpoolin paidassa vuonna 2005. (Arkistokuva)
Sami Hyypiä voitti Mestarien liigan Liverpoolin paidassa vuonna 2005. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Hyypiä pelasi Liverpoolin puolustuslinjoilla vuosina 1999–2009.

Liverpoolilla on edelleen myös mahdollisuus rikkoa Manchester Cityn yhden kauden piste-ennätys kahden kauden takaa. Tuolloin City keräsi peräti sata liigapistettä. Liverpool on kirjannut tällä kaudella 86 pistettä.

Lue myös:

Liverpool nappasi Valioliigan mestaruuden 30 vuoden jälkeen, Klopp kyynelehti – "Tämä on kaikille teille kannattajille"

Liverpool on Valioliigan mestari! Manchester Cityn tappio tarkoitti, että Punaiset sai aloittaa juhlat

Suosittelemme