Hyppää sisältöön

Auran metsästysseuran majalla pidettiin äärioikeiston tapahtuma – seura yllättyi vuokraajien taustoista

Varauksen teki yksityishenkilö.

Kuva: Yle

Turkulainen äärioikeistolaisryhmä Ukonvasama järjesti viime viikonloppuna tapahtuman Auran metsästysseuran tiloissa. Asiasta jakoi tietoa antifasistien Varisverkosto-ryhmittymä.

Metsästysmajalla ohjelmassa oli muun muassa voimailua ja livemusiikkia. Yle sai tiedoille vahvistuksen metsästysseuralta. Asiasta on uutisoinut aiemmin Auranmaan viikkolehti (siirryt toiseen palveluun).

Auran metsästysseuran puheenjohtaja Rami Marttila pahoittelee, että metsästysseuran nimi on liitetty uusnatsitapahtumaan.

– Yksityishenkilö varasi tilan, emmekä voineet mitenkään tietää, mikä taho on vuokraajana, sanoo Marttila.

Metsästysseura aikoo kokoontua tämän viikon aikana ja keskustella, miten jatkossa estetään tämänkaltaiset vuokralaiset. Marttilan mukaan tila oli jätetty siistiin kuntoon.

Tapahtuma järjestettiin viime vuonna Laitilassa, metsästysseura MS Laitilan Kaiun metsästysmajassa. Asia vahvistetaan metsästysseurasta. Myös heillä varauksen tekijä oli yksityishenkilö.

Lounais-Suomessa lukuisia äärioikeistoryhmiä

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella toimii useita äärioikeistolaisia ryhmiä, kuten Kohti Vapautta!,Ukonvasama ja Soldiers of Odin, selviää sisäministeriön alkuvuonna julkaisemasta Väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaus 2020 (siirryt toiseen palveluun) -raportista.

Alueella toimii lisäksi yksittäisiä aktiiveja.

Lounais-Suomen poliisi ei kommentoi metsästysmajan tapausta, eikä myöskään Suojelupoliisi ota kantaa yksittäisten ryhmien toimintaan.

– Suojelupoliisia kiinnostaa sellainen ääriliikkeiden toiminta, joka voi uhata kansallista turvallisuutta. Suomessa toimii useita äärioikeistolaisia pienryhmiä, joiden toiminta ei tällä hetkellä kuitenkaan uhkaa kansallista turvallisuutta, Suojelupoliisin viestinnästä todetaan.

Suosittelemme sinulle