Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Juventus kiinnitti kaksi seuralegendaa vielä vuodeksi – Buffonille tulee ensi kesänä 20 vuotta täyteen valkomustissa

Giorgio Chiellini ja Gianluigi Buffon nähdään Juventuksen väreissä ainakin vielä yhden kauden ajan.

Giorgio Chiellini ja Gionaluca Buffon
Kaksi Juventus-legendaa, Giorgio Chiellini ja Gianluigi Buffon, jatkavat seurassa vielä ensi vuonna. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuten italialaismediat keväällä arvelivatkin, jatkaa legendaarinen maalivahti Gianluigi “Gigi” Buffon uraansa. Juventus kertoi verkkosivuillaan, että Buffon on tehnyt jatkosopimuksen. Samalla seura kertoi tehneensä sopimuksen joukkueen kapteenin Giorgio Chiellinin kanssa. Molempien sopimuksen päättyvät vuoteen 2021.

– On pelaajia, jotka eivät kaipaa esittelyä. Mestareita, joiden historia puhuu puolestaan, ja joiden yhteys pelipaitaan, jota he kantavat, on järkähtämätön, Juventuksen sivuilla kirjoitettiin.

Yhtenä kaikkien aikojen parhaana jalkapallomaalivahtina pidetty Buffon palasi takaisiin Juventukseen vuosi sitten Paris Saint-Germainista. Pariisin visiitti kesti vain yhden kauden verran, sillä torinolaisjätti on ollut Buffonin suuri rakkaus. Ensi kesänä tulee kuluneeksi peräti 20 vuotta siitä, kun 42-vuotias Buffon siirtyi Parmasta Juventukseen ja teki seurassa debyyttinsä.

35-vuotias Chiellini on pelannut Juventuksessa vuodesta 2005 lähtien. Myös Italian maajoukkueen kapteenina toiminut puolustaja on edustanut seuraa 509 ottelussa, voittanut kahdeksan Serie A -mestaruutta, neljän Italian-cupia ja neljä Italian Super-cupia.

Lue myös:

Italialaismedian mukaan legendaarisen "Gigi" Buffonin ura on jatkumassa – entiset pelikaverit Totti ja Cannavaro: Hän lopettaa vasta, kun Juventus pakottaa siihen

41-vuotias maalivahtilegenda Buffon palaa Juventukseen

Juventus-ikoni Buffonin sopimus PSG:n kanssa varmistui

Buffon heitti haikeat hyvästit – vaihtoon otettu Juventus-legenda kiersi kättelemässä fanit ottelun lopussa

Suosittelemme