Hyppää sisältöön

Jarkko Nieminen otti kantaa tennistähtien kritisoituun käytökseen, muistutti pelaajia uhkaavista seurauksista – "Vaarantaa mahdollisuuden"

Kansainvälisen tenniskauden pitäisi jatkoa elokuussa, mutta Jarkko Nieminen on epäileväinen.

Jarkko Nieminen voitti uransa aikana kaksinpelissä kaksi ATP-turnausta. Kuva: Tomi Hänninen

Tennistähdet ovat nousseet viimeisen viikon aikana kyseenalaisesti julkisuuteen maailmanlistan ykkösen, Novak Djokovicin, järjestämän Balkanin turnauksen vuoksi.

Djokovicin järjestämä turnaus osoittautui koronaviruslingoksi, sillä Djokovicin ohella burgarialainen Grigor Dimitrov, kroatialainen Borna Coric ja serbialainen Viktor Troicki kertoivat saaneensa koronatartunnan turnauksesta.

Djokovicin turnaukseen osallistuneiden tennistähtien juhliminen ja turvavälien unohtaminen on herättänyt paljon kritiikkiä julkisuudessa. Esimerkiksi australialaispelaaja Nick Kyrgios on tuominnut kollegoidensa käytöksen.

Viime viikonloppuna tenniksen koronaepisodi sai uuden käänteen, kun Djokovicin turnaukseen osallistunut saksalainen Alexander Zverev juhli Instagram-videolla runsaslukuisen väkijoukon keskellä Ranskassa. Saksalaistähti oli vielä viikko sitten kertonut, että hänen koronatestinsä oli negatiivinen, mutta hän aikoo noudattaa omaehtoista karanteenia.

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja Jarkko Nieminen otti kantaa tapauksiin Yle Urheilun haastattelussa.

– Korona on edelleen läsnä ja olemassa. Jos sitä laiminlyö, ei ota huomioon tai ole tarpeeksi varovainen, niin kyllä se kostautuu ja vaarantaa mahdollisuuden, kun kaudenkin pitäisi kohta alkaa. Ei tässä voi hirveästi takapakkeja tulla, Nieminen sanoo.

Kansainvälistä tenniskautta pyritään jatkamaan vielä kesän aikana. Esimerkiksi Yhdysvalloissa pelattava grand slam -turnaus US Open on määrä pelata 31. elokuuta alkaen. Tenniksen ATP-kiertueen pitäisi jatkua elokuun puolivälissä Washingtonissa.

Niemisen mukaan tennisturnauksien aloittaminen ainoastaan yhdessä tai kahdessa paikassa olisi vaikeaa tenniksen globaaliuden vuoksi.

– Mutta kukaan ei tiedä, mitä tuleman pitää. Onko tilanne tammikuussa yhtään erilainen? Ei tällaiset tapaukset kuitenkaan tee hyvää, kun ovat vielä lajin sisällä. Ei ole hyvä juttu missään nimessä.

Lue myös:

Serbialainen NBA-pelaaja sai koronavirustartunnan kotimaassaan, tennistähti Djokovic oli samassa näytösottelussa

Valmentaja-Ivanisevic puolusti Djokovicin kritisoitua tennisturnausta – sairastui itsekin koronaan

Tennistähtien kohuturnauksessa pelannut Zverev rikkoi lupauksensa omaehtoisesta karanteenista – kilpakumppani tuomitsee toiminnan: "Kuinka itsekäs voi olla!"

Kommentti: Tennismaailma nolasi itsensä totaalisesti Balkanin sekoilulla – tähtipelaajien käsittämättömät bilevideot kertovat synkästä välinpitämättömyydestä

Suosittelemme sinulle