Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Matkahuollon mobiilisovellus käyttöön Savonlinnan joukkoliikenteeseen

Sovelluksella voi ostaa myös kaukoliikenteen lippuja.

Kuvassa on Savonlinja Oy:n bussi.
Savonlinnan paikallisliikenteeseen käyttöön uusi mobiilisovellus. Kuvituskuva. Kuva: Meri Remes / Yle
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Matkahuollon Reittihaku ja Liput -sovellus otetaan käyttöön Savonlinnassa. Sovelluksella voi ostaa ja maksaa Savonlinnan paikallis-, palvelu- ja lähiliikenteen mobiililiput lauantaina 1. elokuuta alkaen. Savonlinnassa käytössä olleen Savonlinjan Meejo-mobiilisovelluksen käyttö on puolestaan jo loppunut.

Kuluneen kevään ja kesän aikana mobiililippujen kysyntä ja käyttö paikallisliikenteessä lisääntyi.

– Matkahuolto on kehittänyt sovelluksen myös paikallisliikenteen lippujen ostoon. Erittäin hyvänä lisänä pidän mahdollisuutta ostaa samasta sovelluksesta myös kaukoliikenteen lippuja, kertoo Savonlinnan logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkonen.

Matkahuollon sovellus sisältää paikallisliikenteen lippujen lisäksi koko Suomen bussien kaukoliikenteen.

Matkustaja voi hakea sovelluksessa reittivaihtoehdot osoitteesta osoitteeseen, jolloin hän saa näkyville aikataulutetun, karttapohjaisen opastuksen sekä liput tulevalle matkalle. Mobiililippu aktivoituu matkasuunnitelman mukaisesti.

Mobiililipun voi myös ostaa suoraan sovelluksesta tekemättä reittihakua. Samalla voi valita aktivoiko mobiililipun heti vai myöhemmin. Aktivoitu mobiililippu on voimassa 60 minuuttia.

Sovelluksella ostetut matkaliput näytetään sovelluksesta kuljettajalle. Reittihaku ja Liput -sovellus löytyy älypuhelimen sovelluskaupasta.

Suosittelemme sinulle