Hyppää sisältöön

Motonet-miljonääristä tulee yksi Joensuun Mailan mestarijoukkueen omistajista – pesäpalloyhtiön talous halutaan turvata

Harri Bromanin edustama Motonet on muun muassa Palloliiton pääyhteistyökumppani. Sidos Super-JoMaan on henkilökohtainen.

Liikkuvaiset yritysjohtajat Harri Broman (vas.) ja Ari Mononen rupattelivat tiedotustilaisuuden kahvihetkellä muun muassa siitä, minne ja milloin ovat viimeksi lentäneet. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Hallitsevan mestarin Joensuun Mailan taustat muuttuivat kauden kynnyksellä. Pesäpalloyhtö Super-JoMa Oy sai uudet pääomistajat. Liikemieskaksikko Harri Broman ja Ari Mononen sekä entinen huippupelaaja Joni Nousiainen hankkivat yli kolme neljäsosaa yhtiöstä

Joensuun Mailan pääsarjajoukkueille uusi omistajapohja tuo taloudellista tukea ja näkemystä yritysmaailmasta. Uusien omistajien mukaan tavoitteena on kehittää toimintaa niin, että taloudellinen tulos ei ole riippuvainen urheilullisesta menestyksestä.

– Super-JoMan tarkoitus on turvata joensuulaisen pääsarjapesäpalloilun taloudelliset edellytykset. Omistajamuutoksilla haetaan kehitystyöhön lisää osaamista ja resursseja. Kyse on myös yhteiskuntavastuun kantamisesta, kertoo Ari Mononen.

Super-JoMan toiminta on ollut edelliset neljä tilikautta positiivisia. Viimeisen tilinpäätöksen liikevaihto on lähes 900 000 euroa ja tulos noin 130 000 euroa. Verraten muihin seuroihin on Joensuun Mailan talous ollut nousujohteinen.

– Huippu-urheilun tueksi haluamme kehitellä myös muuta liiketoimintaa, esimerkiksi erilaisia tapahtumia, kertoo Mononen,

Harri Broman on yksi Broman Groupin pääomistajista. Autojen varaosa- ja tarvikekauppaa harjoittavan valtakunnallisen yhtiön yksi kuluttajille tunnetuimmista ketjuista on Motonet. Motonet on Palloliiton pääyhteistyökumppani.

– Omistajuus pesäpalloyhtiössä ei vaikuta yhtiöiden sponsorointiin. Tämä on henkilökohtainen asia ja panos. Broman Group jatkaa urhelun tukemista edelleen ja laajasti eri lajeihin kohdistuen, toteaa Broman.

Ari Mononen taas johtaa kansainvälisesti toimivaa Iivari Mononen Groupia, jolla on toimipaikat Suomen lisäksi Norjassa ja Iso-Britanniassa. Yhtiö valmistaa pylväitä, kestopuutuotteita sekä infraverkkopalveluja.

Joni Nousiainen on entinen JoMan kapteeni ja toimi ennen omistajanvaihdosta Super-JoMan hallituksen puheenjohtajana.

Super-JoMa Oy pyörittää Joensuussa sekä miesten että naisten pääsarjatoimintaa.

Aiemmin sata prosenttia osakkeista omistanut Joensuun Maila ry jatkaa yhtiön omistajana hieman yli 23 prosentin osuudella. Joensuun Maila ry keskittyy jatkossa junioritoimintaan.

Osapuolet eivät paljastaneet summia, joita omistajanvaihdoksessa liikuteltiin.

Lue lisää:

Joensuun Maila nappasi toimitusjohtajan KooKoolta – Matti Lindholm, 27, lataa elämysbisnestä urheilun rinnalle

Suosittelemme sinulle