Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Manchester Cityn Pep Guardiola harmitteli epätasaisia suorituksia: "Menestys ei jatku ikuisesti"

Guardiola arvioi loppukauden tavoitteista vaikeimmaksi Mestarien liigan, vaikka joukkue voitti liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa Real Madridin 2–1.

pepguardiola
Kuva: Michael Regan / Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Manchester Cityn valmentaja Pep Guardiola suhtautuu rauhallisesti Liverpoolin mestaruuteen Valioliigassa. ManCity teki liigassa ennätystulosta kaksi vuotta sitten, otti viime kaudella mestaruuden pisteen erolla Liverpooliin, mutta tämän kauden tähtäimet pitää siirtää nyt Englannin cupiin ja Mestarien liigaan.

– Päätavoitteemme oli voittaa Valioliiga, mutta emme pelanneet riittävän tasaisesti tällä kaudella, Guardiola tunnusti keskiviikkona.

– Menestyimme tosi hyvin, mutta Liverpoolin tuloksiin emme voineet yltää. Se on tosiasia, joka meidän täytyy hyväksyä. Menestys ei jatku ikuisesti.

Guardiola jatkoi Jürgen Kloppin valmentaman Liverpoolin suitsutusta, kun hän arvioi sen vaikeimmaksi kohtaamakseen joukkueeksi.

Loppukauden tavoitteista vaikeimmaksi Guardiola arvioi Mestarien liigan, vaikka joukkue voitti liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa Real Madridin 2–1.

Mestarien liiga pelataan loppuun turnausmuodossa Portugalin Lissabonissa 12.–23. elokuuta.

– Olen kohdannut valmentajana monta haastetta, ja tämän kauden Mestarien liigasta tulee yksi suurimmista, Guardiola ennakoi.

Pep Guardiola
Guardiola arvioi Liverpoolin vaikeimmaksi kohtaamakseen joukkueeksi. Kuva: AOP

Neljän joukkoon Valioliigassa

Valioliigassa Guardiola haluaa Cityn varmistavan paikkansa Mestarien liigassa myös ensi kaudeksi, vaikka joukkuetta uhkaa edelleen sulku liigasta Euroopan jalkapalloliiton reilun pelin sääntöjen rikkomisen takia.

Jäljellä olevat valioliigapelit palvelevat myös valmistautumista Englannin cupin ja Mestarien liigan jatkoon.

– Kyse on myös valmistautumisesta ensi kauteen, Guardiola huomautti.

Seuran kannattajat ovat huolissaan, kun seurasta on lähtenyt Vincent Kompanyn kaltaisia tähtipelaajia ja osaa uhkaa jo ikääntyminen parhaiden vuosien tasolta.

– Ei siinä ole mitään pahaa. Tilanne on aivan normaali ja tämä tapahtuu jokaiselle joukkueelle, Guardiola korosti.

– Meidän on hyväksyttävä tilanne ja tehtävä oikeita siirtoja, jotta joukkue säilyttää tasonsa.

Guardiola kiitti vielä erikseen "poikkeuksellisen erinomaisia pelaajiaan" ja vakuutti, että joukkue kokee hienoja hetkiä yhdessä myös jatkossa.

Lue myös:

Erkka V. Lehtola odotti Liverpoolin mestaruutta koko aikuisikänsä – nyt hän uskoo Kloppiin ja nuoriin kasvatteihin: Vähän railakkaampiin juhliin olin varautunut

Sami Hyypiä onnitteli Liverpoolia – pitkän piinan päättyminen henkilöityy Jürgen Kloppiin

Jürgen Klopp vetoaa rajusti juhlineisiin Liverpool-faneihin kokoontumisten hillitsemiseksi: "Varmistamme, ettei tämä kauhea tauti pääse leviämään"

Suosittelemme sinulle