Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Räppäri Kanye West sanoo olevansa ehdolla USA:n presidentiksi – Elon Musk ilmoittautui heti tukijaksi

Itsenäisyyspäivän ilmoituksen vakavuudesta ei ole selvyyttä.

Kanye West
Kanye West vierailullaan Valkoisessa talossa vuonna 2018. Aiempi kiivas Trumpin kannattaja on sittemmin ottanut etäisyyttä istuvaan presidenttiin. Kuva: Michael Reynolds / EPA
Sakari Nuuttila
Avaa Yle-sovelluksessa

Jollain mittapuulla Yhdysvaltojen presidentinvaalien voi nyt sanoa pyörähtäneen käyntiin toden teolla.

Maan itsenäisyyspäivänä lauantaina maailmankuulu räppäri Kanye West nimittäin ilmoitti Twitterissä, että hän on ehdolla Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi.

– Meidän on nyt aika toteuttaa Amerikan lupaus luottamalla Jumalaan, yhdistämällä visiomme ja rakentamalla tulevaisuuttamme. Olen ehdolla Yhdysvaltain presidentiksi, West kirjoitti.

Talouslehti Forbes kertoo, että West on aiemminkin pohdiskellut ääneen presidenttipyrkimyksiään. Näin ollen ei ole varmaa, miten vakavasti hänen tuoreeseen ilmoitukseensa pitäisi suhtautua.

Periaatteessa Westillä olisi vielä aikaa ilmoittautua ehdokaslistoille sitoutumattomana ehdokkaana, kertoo The Guardian.

West on viime vuosina näyttäytynyt poliittisesti ristiriitaisena hahmona. Vuoden 2018 aikana hän ilmaisi useaan otteeseen vahvan tukensa presidentti Donald Trumpille ja kävi jopa vierailulla Valkoisessa talossa.

Sittemmin hän on sanonut "silmiensä avautuneen" ja ottanut Trumpista etäisyyttä.

Yleisesti ottaen Westiä ei pidetä vakavana haastajana Trumpille tai demokraattien Joe Bidenille. Yllätyksiä on tosin sattunut aiemminkin.

Itsenäisyyspäivän twiitti on kuitenkin kerännyt paljon huomiota, ja ainakin yksi korkean profiilin tukija ilmoittautui tuoreeltaan. Tesla-miljardööri Elon Musk vastasi Westin twiittiin lupaamalla ehdokkaalle täyden tukensa.

Yhdysvalloissa presidentinvaalit järjestetään 3. marraskuuta.

Lue lisää:

Kanye West nousi miljardöörilistalle toisena rap-artistina – Forbesin listauksessa maailman rikkain ihminen on jälleen Amazonin Jeff Bezos

Katso video: Valkoisessa talossa nähtiin räppärin monologi, jossa presidentillä oli eturivin paikka – "Hän ei varmaankaan odottanut, että Kanye Westin kaltainen hullu paskiainen tukisi häntä"

Biden ei aio järjestää kampanjatapahtumia koronaviruksen takia – "Aion noudattaa lääkärin määräyksiä"

Trump saa huonoja uutisia tärkeistä vaa'ankieliosavaltioista – New York Timesin kyselyssä menettänyt asemiaan niissä

Suosittelemme sinulle