Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Uskomaton sopimus NFL:ssä – Patrick Mahomesin arvo voi ylittää jopa puoli miljardia dollaria

Mahomes johdatti joukkueensa Kansas City Chiefsin NFL-mestariksi viime helmikuussa.

mahomes
Mahomes valittiin helmikuussa Super Bowlin parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Getty Images
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:n supertähti Patrick Mahomes on allekirjoittanut peräti kymmenen vuoden mittaisen sopimuksen Kansas City Chiefsin kanssa.

Mahomesin kymmenen vuoden mittainen jatkosopimus on arvoltaan jopa 450 miljoonaa dollaria eli noin 398 miljoonaa euroa, mutta ESPN:n mukaan hän voi tienata bonuksien myötä jopa 503 miljoonaa dollaria eli 444 miljoonaa euroa.

Sopimus on Pohjois-Amerikan joukkueurheiluhistorian rahakkain sopimus ja se pitää 24-vuotiaan pelinrakentajan Chiefsissä aina vuoteen 2031 saakka.

Mahomes loisti viime helmikuun Super Bowlissa eli NFL:n loppuottelussa, kun hän johdatti Chiefsin mestaruuteen San Francisco 49ers:iä vastaan lukemin 31–20.

Nuori amerikkalaistähti valittiin tuolloin Super Bowlin parhaaksi pelaajaksi. Kaudella 2018 Mahomes valittiin puolestaan koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun hän heitti yli 5 000 jaardia ja 50 touchdownia.

Pohjois-Amerikan joukkueurheiluhistorian rahakkain sopimus oli aiemmin baseball-pelaaja Mike Troutin nimissä. Trout allekirjoitti maaliskuussa 2019 peräti 12 vuoden ja 426,5 miljoonan dollarin sopimuksen Los Angeles Angelsin kanssa.

Juttua muokattu 7.7.2020 klo 9.00: tarkennettu Mahonesin sopimuksen arvoa.

Lue myös:

Kansas City Chiefs Super Bowlin mestariksi 50 vuoden tauon jälkeen – Patrick Mahomes odotetusti finaalin arvokkain pelaaja

Tom Brady jättää hyvästit seuralleen 20 vuoden jälkeen – 42-vuotiaan NFL-ikonin peliura jatkuu uudessa osoitteessa

Suosittelemme