Hyppää sisältöön

Savon Sanomat: Metropoliitta Arseni epäilee arkkipiispa Leon työ- ja harkintakykyä

Arkkipiispa Leo on syyttänyt metropoliitta Arsenia loukkauksista.

Kuva: Sakari Partanen, Toni Pitkänen / Yle
Keijo Salokangas

Ortodoksisen kirkon metropoliitta Arseni syyttää arkkipiispa Leoa työnsä vaikeuttamisesta ja epäilee arkkipiispan työ- ja harkintakykyä, kertoo Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arsenin mukaan Leo vaikeuttaa hänen työtään ja kuormittaa häntä jatkuvilla kirjallisilla selvityspyynnöillä. Arkkipiispa Leo ei ole halunnut kommentoida tilannetta, koska asia on keskeneräinen.

Arsenista on tehty kirkollishallitukselle työsuojeluilmoituksia. Savon Sanomat on saanut Arsenin kirkollishallitukselle tekemän vastineen.

Kaksi nimetöntä ilmoitusta koskee epäiltyjä työsuojelumääräysten laiminlyöntejä. Niissä oli kyse koronapandemian aikana pidetyistä jumalanpalveluksista. Ne oli Arsenin mukaan kuitenkin järjestetty voimassa olleiden valtioneuvoston ohjeiden mukaan.

Kolmas ilmoitus on Arkkipiispa Leon allekirjoittama ja se sisältää väitteitä työssä koetusta häirinnästä. Arkkipiispa pitää metropoliitta Arsenin suhtautumista häneen syyllistävänä ja hänen kunniaansa loukkaavana. Näistä syytöksistä on kerrottu jo aiemmin.

Aiheesta aiemmin:

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ilmoitti työnantajalleen häirinnästä – syyttää metropoliittaa rasismista ja loukkauksista

Metropoliitta Arsenilla on heinäkuun loppuun asti aikaa vastata rasismisyytöksiin – ortodoksinen kirkko ryhtyy ratkomaan erimielisyyksiään

Arkkipiispa Leon perustama Karjalan kielen seura keskeyttää toimintansa rahapulan takia – taustalla edellisen valtionrahoituksen epäselvyydet

Piispojen erimielisyydet piinaavat Suomen ortodoksikirkkoa – kirkon työntekijä: "Piispat eivät arvosta toisiaan ja se näkyy työskentelyssä"

Suosittelemme sinulle