Hyppää sisältöön

Rekka törmäsi tiellä seisoneisiin ihmisiin, joista kaksi kuoli – kuskia epäillään kahdesta kuolemantuottamuksesta Luumäellä

Onnettomuuden esitutkinta on valmistunut, ja tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Auton kolaroitu perä
Henkilöauto onnettomuuspaikalla Kuutostiellä Luumäen Jurvalassa heinäkuussa 2019. Kuva: Kalle Purhonen / Yle
Ilona Pesu,
Ulla Ylönen

Kahden ihmisen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden esitutkinta on valmistunut.

Kuutostiellä Luumäellä tapahtui 21. heinäkuuta 2019 liikenneonnettomuus, jossa rekka törmäsi ihmisiin moottoriliikennetiellä.

Onnettomuudessa kuoli vuonna 1979 syntynyt nainen ja vuonna 1996 syntynyt mies. Lisäksi vuonna 1982 syntynyt mies loukkaantui.

Poliisi epäilee rekkaa kuljettanutta, vuonna 1983 syntynyttä miestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta sekä vammantuottamuksesta.

Henkilöautoa kuljettanutta naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja onnettomuudessa loukkaantunutta miestä liikennerikkomuksesta.

Seurueelle tuli riitaa

Esitutkinnan mukaan onnettomuudessa kuolleet ja loukkaantunut olivat olleet matkustajina henkilöautossa, jota kuljetti vuonna 1995 syntynyt nainen. Nelihenkinen seurue oli matkalla Kouvolan suuntaan, kun autossa olleiden välille tuli riitaa.

Matka päätettiin keskeyttää. Kuljettaja pysäytti auton moottoriliikennetien reunaan osittain ajoradan puolelle, ja matkustajat nousivat autosta. He olivat joko pysähtyneen auton takana tai sen vasemmalla sivulla, kun takaa tullut rekka törmäsi heihin ajoradalla.

Rekka ajoi onnettomuushetkellä noin 89 kilometrin tuntinopeutta.

Autoa ja ihmisiä oli vaikea havaita

Rekkaa kuljettanut mies kertoi esitutkinnassa ajaneensa lähivaloilla ja havainneensa auton ja tiellä olleet ihmiset niin myöhään, ettei hän ollut ehtinyt väistää tai jarruttaa.

Esitutkinnan perusteella kuljettaja on ollut onnettomuushetkellä ajokunnossa, eikä esimerkiksi väsymys ole haitannut hänen kykyään havainnoida liikennettä.

Esitutkinnassa kuultiin myös kolmea todistajaa, jotka olivat ohittaneet tien reunaan pysähtyneen auton ennen onnettomuuden tapahtumista.

Todistajien mukaan tapahtumapaikalla oli ollut pimeää, eikä tien reunaan pysähtyneessä henkilöautossa ollut valoja. Auton ja sen lähellä olleiden ihmisten havaitseminen oli ollut vaikeaa.

Tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Lue myös:

Kaksi ihmistä kuoli Luumäellä – nousivat autosta rekan eteen Kuutostiellä

Luumäen kuolonkolarin tutkinta jatkuu – henkilöautossa olleita epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Suosittelemme sinulle