Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Teemu Pukki ja Norwich alamaissa – putoaminen sai sinetin rökäletappiolla

Teemu Pukin edustaman Norwichin putoaminen jalkapallon Englannin Valioliigasta on varmistunut.

Teemu Pukki ja Timm Klose
Kuva: imago sportfotodienst / AOP
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Teemu Pukin edustaman Norwichin putoaminen jalkapallon Englannin Valioliigasta sai sinetin, kun joukkue hävisi lauantaina kotonaan West Hamille maalein 0–4 (0-2). Norwichin tämänkertainen taival jalkapallon Englannin Valioliigassa jää yhteen kauteen.

Vasenjalkainen laitahyökkääjä Michail Antonio, 30, viimeisteli kaikki lontoolaisten maalit. Hän kuritti alistunutta Norwichia ensimmäisen kerran 11. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteessa.

Lisää kylmää vettä Norwichin niskaan tuli avauspuoliajan lisäajalla. Antonio puski vapaapotkusta pallon verkon perukoille.

Toinen puoliaika ei piristänyt kotijoukkuetta. Antonion hattutempu näki päivänvalon 54. minuutilla. Maalivahdin torjumasta tilanteesta Antonio puski 0–3-osuman. Noin varttitunti ennen pelin loppua Antonio ohjasi maalin edestä päätösnumerot.

Avauksessa ollut Pukki tuli otettiin vaihtoon 69. minuutilla. Hän ei päässyt ottelussa huippupaikoille. Suomalaiskärki, jolla on koossa 11 liigamaalia, on onnistunut Valioliigassa viimeksi tammikuun loppupuolella.

– Olemme uskomattoman pettyneitä. Halusimme kumota todennäköisyydet, mutta kun pöly laskeutuu, tämä lopputulos on enemmän ja vähemmän odotettu, päävalmentaja Daniel Farke luonnehti BBC:lle joukkueensa putoamista.

Sarjajumbo Norwich on hävinnyt seitsemän viime otteluaan Valioliigassa ja sillä on liigakautta jäljellä kolme ottelua. Viimeisellä säilyjän paikalla on Watford, jolla on koossa 34 pistettä. Norwichin pistesaldo on 21. Norwich kohtaa vielä vieraissa Chelsean, kotonaan Burnleyn ja vieraissa Manchester Cityn.

Farken mielestä joukkueen säilymismahdollisuudet olivat jo kauden alkaessa pienet.

– Ensimmäisenä päivänä nousumme jälkeen mahdollisuutemme säilyä olivat ehkä viiden prosentin luokkaa, Farke sanoi.

Farken mukaan seuran tilanne on putoamisesta huolimatta melko vakaa.

– Meillä ei ole talouspaineita, ja nuorilla pelaajillamme on pitkät sopimukset. Pystymme investoimaan hieman enemmän joukkueeseen.

Suomalaisittain mielenkiintoinen kysymys on, mikä on viime kesänä kolmen vuoden sopimuksen tehneen Pukin, 30, tilanne ensi kaudella.

Päivän ottelut ja sarjataulukko

Päivitys kello 20.01: Lisätty Daniel Farken kommentit.

Suosittelemme sinulle