Hyppää sisältöön

Henkilöauto ja rekka kolaroivat Lumijoella Pohjois-Pohjanmaalla – yksi henkilö kuoli liikenneonnettomuuden seurauksena

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan henkilöauto törmäsi toistaiseksi tuntemattomasta syystä säiliörekan keulaan.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kuva: Juha Kemppainen / Yle
Pilvi Pitkäranta,
STT

Henkilöauton kuljettaja menehtyi Valtatie 8:lla Lumijoella sattuneen liikenneonnettomuuden johdosta, tiedottaa poliisi. Onnettomuus sattui lähellä Limingan ja Lumijoen rajaa Pohjois-Pohjanmaalla lauantaina alkuillasta.

Onnettomuudessa olivat osallisina henkilöauto ja rekka. Kummassakaan ajoneuvossa ei ollut kuljettajien lisäksi muita henkilöitä. Menehtynyt kuljettaja oli 1990-luvun alkupuolella syntynyt oululainen mies.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan henkilöauto törmäsi toistaiseksi tuntemattomasta syystä säiliörekan keulaan. Törmäyksen seurauksena rekka kierähti kyljelleen. Säiliörekan kuljetttaja vietiin tarkastukseen Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että tapahtunutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tie yhä suljettu

Rekan lastina oli kalsiumkloridia eli tiesuolaa, joka ei aiheuttanut vaaraa ympäristölle. Säiliöauto piti kuitenkin tyhjentää lastistaan, ennen kuin se voitiin nostaa ojasta, mihin se oli kolarin seurauksena suistunut.

Onnettomuuspaikan raivaustyöt ovat ennen yhtä aamuyöllä edelleen käynnissä. Tie on suljettu Limingan keskustasta Raahen suuntaan noin 15 kilometriä. Poliisi suosittaa käyttämään kiertotietä teiden 86 ja 807 kautta eli Paavolan kautta.

Suosittelemme sinulle