Hyppää sisältöön

Makwan Amirkhani nappasi nopean voiton – vastustaja pyörtyi anakondakuristuksessa: "Olen vain liian hyvä tämän liikkeen kanssa"

Makwan Amirkhani nappasi uransa kuudennen voiton UFC:ssä.

Makwan Amirkhani voitti Danny Henryn anakondakuristuksella. Kuva: Getty Images

Suomalaisvapaaottelija Makwan Amirkhani palasi voittokantaan UFC 251 -tapahtumassa Abu Dhabissa varhain sunnuntaina. Amirkhani voitti skotlantilaisen Danny Henryn nopeasti höyhensarjan ottelussa.

Voitto oli Amirkhanin uran kuudes UFC:ssä. Tappioita suomalaisen tilillä on kaksi.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt suomalainen nappasi voiton heti avauserässä anakondakuristuksella. Henry menetti tajuntansa Amirkhanin kovassa puristuksessa ja ottelu oli ohi reilussa kolmessa minuutissa.

Makwan Amirkhani tuuletti voittoa tyynen viileästi. Kuva: Getty Images

Edellisessä ottelussaan Amirkhani, 31, taipui viime marraskuussa yhdysvaltalaiselle Shane Burgosille, mutta nyt hän palasi takaisin voittokantaan.

– Olin odottanut tätä edellisestä ottelustani lähtien. Edellisessä ottelussa kaikki meni karmealla tavalla pieleen. Nyt sain uuden mahdollisuuden näyttää, että kuulun tänne. Todistin, mistä puusta olen veistetty, tyytyväinen Amirkhani kommentoi Viasatille (siirryt toiseen palveluun)heti ottelun jälkeen.

Amirkhanista tuli UFC-historian yksi kolmesta höyhensarjan painijasta, joka on onnistunut voittamaan ottelun anakondakuristuksella kahdesti.

– Olen aika liukas tämän anakondakuristusliikkeen kanssa. Valmentajani nauraa, kun teen tätä liikettä aina harjoituksissa kaikille. Olen vain liian hyvä tämän liikkeen kanssa – sitä vastaan on mahdotonta puolustaa.

Itsevarma Amirkhani lähetti vielä terveisiä vastustajilleen.

– Jos olet minun painoluokassani, niin saan sinut otteeseeni tällä liikkeellä.

UFC:n nettisivuill (siirryt toiseen palveluun)a Amirkhani sanoi kaipaavansa nopeasti takaisin harjoitussalille.

– Tavoittelen pääsyä mestaruusotteluun, suomalainen linjasi.

UFC 251 -tapahtuma järjestettiin ilman yleisöä.

Lue myös:

Makwan Amirkhanilla on nyt erinomainen mahdollisuus karistaa tappion pölyt päältään – analysoimme suomalaisen mahdollisuudet ottaa voitto kovaleukaisesta vastustajastaan

Suosittelemme sinulle