Hyppää sisältöön

Ronaldon rankkarimaalit auttoivat Juventuksen mestaruuden kynnykselle – Atalantan päävalmentaja kritisoi rangaistuspotkuja värikkäästi

Atalantan päävalmentaja kritisoi käsivirheistä vihellettyjä rankkareita.

Cristiano Ronaldo juhlii rankkarimaalia.
Cristiano Ronaldo juhlii rankkarimaalia. Kuva: AOP
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu

Cristiano Ronaldon rankkarimaalit nostivat Juventuksen lähelle torinolaisseuran yhdeksättä peräkkäistä jalkapallon Serie A -titteliä. Juventus pelasi myöhään lauantaina 2–2-tasapelin Atalantaa vastaan, kun se nousi kaksi kertaa tappiolta tasoihin.

Tasapelipiste ponnautti Juventuksen kahdeksan pisteen karkumatkalle Italian pääsarjassa. Lauantaina Sassuololle yllättäen hävinnyt Lazio on toisena, ja pelaamatta on kuusi kierrosta. Atalanta on kolmantena, pisteen päässä Laziosta.

Ronaldo nosti kahdella osumallaan maalimääränsä 28:aan tällä kaudella. Ratkaisevan tasoitusmaalin hän teki ottelun 90. minuutilla.

– Emme voi ruveta vielä laskemaan pisteitä, emmekä voi ottaa jalkaa kaasulta ennen kuin mestaruus on varma, painotti Juventuksen kapteeni Leonardo Bonucci.

Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini kritisoi käsivirheistä vihellettyjä rangaistuspotkuja värikkäästi.

– Mitä meidän pitäisi tehdä? Pitääkö pelaajilta leikata kädet irti? Kyllä pelaajan pitää voida laittaa kätensä vartalon eteen ilman että siitä vihelletään rankkari. Italiassa sääntöjä tulkitaan eri tavalla kuin muualla, Gasperini tilitti.

Kaikkiaan 35 Italian mestaruutta voittaneen Juventuksen tuorein mestaruusputki alkoi kaudella 2011–12. Sitä ennen mestaruuden voitti Milan.

Sunnuntaina Serie A:ssa pelataan kuusi ottelua. Kauden päätöskierros on ohjelmassa 2. elokuuta.

Siirry tämän linkin kautta Serie A:n taulukkoon (Teksti-TV).

Lue myös:

Viime syksynä Teemu Pukki oli yksi maailman puhutuimmista jalkapalloilijoista – nyt jatko Valioliigassa on uhattuna: "En usko, että seurat ovat kiinnostuneita"

Ikuisesta alisuorittajasta dynastiaksi – Espanjan jalkapalloa muuttanut voittokulku huipentui EM-finaaliin 2012: "Modernin jalkapallon huikein joukkue"

Suosittelemme sinulle