Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Washington Post: Washington Redskins siirtää seuranimensä historiaan

Redskinsin liki 87 vuotta vanha seuranimi on ollut kiistakapulana jo pitkään.

Washington Redskinsin logo kotiareenan edustalla.
Washington Redskinsin logo kotiareenan edustalla. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-joukkue Washington Redskins on päätymässä seuranimensä vaihtoon, kertoi Washington Post. Lehden mukaan Redskins ilmoittaa päätöksestään maanantaiaamuna paikallista aikaa, mutta seura paljastaa uuden nimensä vasta myöhemmin.

Redskins ilmoitti tekevänsä "perusteellisen arvion" nimestään heinäkuun alussa, kun seuran päätukijoihin lukeutuva FedEx vaati seuraa vaihtamaan nimensä. Vaatimukseen yhtyivät myös muut suursponsorit, kuten PepsiCo ja Nike.

Redskinsin liki 87 vuotta vanha seuranimi on ollut kiistakapulana jo pitkään, sillä sitä pidetään loukkaavana Amerikan alkuperäiskansoja kohtaan.

Washington Postin mukaan Redskinsin päävalmentaja Ron Rivera ja seuran puheenjohtaja Dan Snyder ovat yhteistuumin miettineet seuralle uutta nimeä. Rivera kertoi heinäkuun alussa lehdelle kahdesta nimivaihtoehdosta, jotka tyydyttivät päävalmentajan mieltä, mutta ei paljastanut nimiä. Rivera kertoi toivovansa, että seura pääsee aloittamaan seuraavan NFL-kauden uudella nimellä.

Lue myös:

Chicago Blackhawks pitää nimensä ja tunnuksensa ennallaan – "Nimi ja tunnus symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä"

Myös baseball-seura Cleveland Indians selvittää nimenmuutosta

Trump arvosteli nimenvaihtoa harkitsevia seuroja – piikitteli aiemmin tummaihoista NASCAR-kuljettajaa

Uskomaton sopimus NFL:ssä – Patrick Mahomesin arvo voi ylittää jopa puoli miljardia dollaria

Suosittelemme sinulle