Hyppää sisältöön

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metso Outotecin ulkopuolelle jääneen Nelesin – kauppahinta miljardiluokassa

Nelesiin jäivät Metson venttiililiikennetoiminnot, kun Metso ja Outotec yhdistyivät.

Kun Metso Minerals ja Outotec löivät heinäkuun alussa hynttyyt yhteen, Metson Flow Control irtautui omaksi yhtiökseen ja sai nimekseen Neles. Kuva: Mårten Lampén / Yle
Eelis Bjurström,
STT

Ruotsalainen Alfa Laval on tehnyt tarjouksen Nelesistä, joka syntyi tämän kuun alussa Metson ja Outotecin yhdistyttyä. Kaupan arvo on 1,7 miljardia euroa.

Alfa Lavalin mukaan kauppa vahvistaa sen asemaa teollisessa virtauksensäädössä, jonka yhtiö on tunnistanut keskeiseksi kasvualueeksi. Nelesiin jäivät Metson venttiililiiketoiminnot.

Neleksen hallituksen jäsenet, jotka osallistuivat päätöksentekoon, ovat yksimielisesti päättäneet suositella yhtiön osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Metso Outotec aloitti viime viikolla yt-neuvottelut. Yhtiö arvioi tuolloin, että päällekkäisyyksien karsimiseksi ja synergiaetujen saavuttamiseksi sen pitää vähentää enintään 280 henkilöä. Neuvottelujen piirissä on valtaosa Metso Outotecin henkilöstöstä, noin 2 400 henkilöä.

Myös Neles tiedotti aiemmin kesällä yt-neuvotteluista. Se kertoi tuolloin tavoitteekseen vähentää 32 vakituista työntekijää vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää:

Metso Outotec aloittaa yt-neuvottelut – 280 työpaikkaa vaakalaudalla

Neles Finland vähentää 32 vakituista työtehtävää vuoden loppuun mennessä

Suosittelemme sinulle