Hyppää sisältöön

Suomalaismiehille luetaan syytteet kansainvälisessä Helvetin enkeleihin liittyvässä huumejutussa

Toinen syytetyistä on KRP:n mukaan Helvetin enkeleiden täysjäsen.

KRP:n välittämä kuva takavarikoidusta hasiksesta.
KRP:n välittämä kuva takavarikoidusta hasiksesta. Kahta suomalaista miestä epäillään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, räjähderikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Kuva: KRP
STT

Hollannin Helvetin enkeleihin liittyvässä huumejutussa alkaa tänään oikeudenkäynti Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Hyvinkäällä. Syytteessä on kaksi suomalaismiestä, joita epäillään liki sadan kilon amfetamiinierän vastaanottajiksi.

Huumetakavarikko tehtiin maaliskuun alussa Hollannissa lähellä Saksan rajaa. Hollannin viranomaisten tekemissä kiinniotoissa ja takavarikoissa poliisin haltuun saatiin 86 kiloa amfetamiinia henkilöautosta, jonka epäillään olleen tulossa Suomeen. Myöhemmin varastosta löytyi vielä 10 kiloa amfetamiinia. Lisäksi haltuun saatiin puhelin, jossa oli epäillyn vastaanottajan tiedot Suomessa.

KRP järjesti yhdessä Hollannin viranomaisten kanssa yhteisoperaation huumeiden vastaanottajan selvittämiseksi.

– Operaatiossa selvinneiden asioiden takia epäilemme, että huumausaineiden vastaanottajia olivat vuonna 1976 syntynyt, viranomaistiedon mukaan Helvetin enkelien suomalainen täysjäsen ja tämän vuonna 1984 syntynyt epäilty rikoskumppani, tutkinnanjohtaja Kimmo Sainio KRP:stä kertoi tiedotteessa.

Kiinniottojen yhteydessä takavarikoitiin 9 kiloa hasista, 38 kiloa räjähteitä sekä huomattava määrä ampuma-aseita, ampuma-aseiden osia ja ammuksia, KRP kertoi.

Kolmas suomalaisepäilty luovutettiin Hollantiin

Suomessa tehty esitutkinta oli osa Hollannin viranomaisten operaatiota, jossa on tutkittu Helvetin enkelien amfetamiinin maahantuontia muun muassa Britanniaan ja Suomeen.

Hollannissa rikoksista epäillään useita ihmisiä, joista osa kuuluu Helvetin enkeleihin tai sen alajengiin Red Devilsiin.

Suomalaiskaksikolle syytteet nousivat kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, kahdesta vaarallisen esineen hallussapidosta, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja räjähderikoksesta.

Heidän lisäkseen Suomessa otettiin kiinni myös kolmas mies, joka on viranomaisten tiedon mukaan Helvetin enkelien täysjäsen Suomessa.

Noin viisikymppistä miestä epäillään törkeästä rahanpesusta ja törkeästä huumausainerikoksesta. Mies on luovutettu Hollannin viranomaisille, ja hänen osaltaan syyteharkinta tehdään Hollannissa.

Suosittelemme sinulle