Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

KPL:n tähtipelaajan yli kuukauden mittainen hyllytys päättyi tiistaina − avasi ajatuksiaan Kouvolan Sanomille: "Virheestä pitää maksaa"

Kouvolan Pallonlyöjien huippupelaaja Toni Laakso palasi pitkästä aikaa pelikentille.

Toni Laakso
Toni Laakso keräsi avausottelussaan kaksi kärkilyöntipistettä. Kuva: Tomi Hänninen
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Kouvolan Pallonlyöjien tähtipelaaja Toni Laakson yli kuukauden mittainen hyllytys pelaavasta kokoonpanosta päättyi tiistaina, kun kouvolalaiset voittivat kotikentällään Imatran Pallo-Veikot lukemin 2−0 (2−0, 3−0).

Neljä kertaa Itä–Länsi -ottelussa pelannut Laakso hyllytettiin joukkueen kokoonpanosta kesäkuussa. Tuolloin KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi Yle Urheilulle, ettei hän halua kommentoida syitä Laakson hyllyttämiselle yksityisyyden suojan vuoksi. Hän kuitenkin totesi, että joukkueessa on tietyt säännöt, joita on noudatettava.

− Jos niistä lipsuu tai niitä ei pysty toteuttamaan, joudutaan tekemään toimenpiteitä, Haimi sanoi.

Pelinjohtaja Haimi kertoo nyt Yle Urheilulle, että Laakson piti palata joukkueeseen alustavien suunnitelmien mukaan perjantaina Vimpelin Vetoa vastaan. Paluu kuitenkin aikaistui muutaman pelaajan poisjäännin vuoksi tiistaille.

– Toni on myös hoitanut velvoitteensa silloisten tapahtumien jälkeen sataprosenttisesti, joten emme nähneet mitään estettä, ettei hän voisi palata jo IPV:tä vastan, Haimi kertoo.

Laakso kertoi viime kesänä avoimesti Iltalehdelle, että hän on kärsinyt viime vuosien aikana masennuksesta. Hän oli myös kesällä 2018 pitkän aikaa sivussa loukkaantumisen vuoksi, minkä lisäksi kautta varjostivat avioero, masennus ja peliriippuvuus.

Tällä kertaa Laakso ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa Yle Urheilulle. Hän kuitenkin totesi ottelun jälkeen Kouvolan Sanomille, että tällä hetkellä urheilun ulkopuoliset asiat sujuvat paremmin.

− Virheestä pitää maksaa. Kun ajattelee sitä, miten itse reagoin sivuun laittamiseen, minusta tuntuu nyt kuin peliurani olisi alkanut uudelleen. Pesiksen ulkopuolellakin menee paremmin. Joukkue otti minut hyvin takaisin, mikä oli erittäin mukavaa, Laakso sanoi.

Vaikka Laakso olikin tehnyt virheen, KPL halusi antaa tähtipelaajalleen mahdollisuuden näyttää, että hän kuuluu joukkueeseen.

– Viime viikot ovat menneet nopeasti. Olen yrittänyt tehdä kovasti hommia, ja sen kyllä kropasta huomaa. Väsymystä on ilman pelaamistakin, kun treeni on tainnut karata yli. Olen saanut pidettyä fokuksen kuitenkin siinä, että tulen hyvässä hapessa ja hyvällä mielellä takaisin joukkueeseen.

Kääntymässä voimavaraksi

Haimin mukaan Laakson sitoutumisen taso hyllytykseen johtaneiden vaikeuksien jälkeen on ollut todella hienoa katseltavaa. Hän myös kertoo, että Laakson paluu oli joukkueelle tärkeä asia.

– Tonin paluu oli tärkeää koko joukkueelle. Sen aisti kopissa, että tämä on hieno juttu.

32-vuotias pelinjohtaja uskookin, että Laakson hyllyttäminen on kääntymässä joukkueen sisäiseksi voimavaraksi.

– Aina tapahtuu asioita, joita ei toivo tapahtuvan, mutta kysymys on enemmän siitä, miten sen jälkeen toimitaan. Olemme selvästi kääntymässä siihen suuntaan, että tämä on meille enemmän voimavara kuin joukkuetta hajottava tekijä, Haimi sanoo.

Jokeripaidassa kauden aloittaneen Laakson vastuu kasvaa jo perjantaina Vimpelin Vetoa vastaan, jolloin hän palaa joukkueen pelaavaan yhdeksikköön.

Lue myös:

KPL:n tähtipelaaja hyllytettiin kokoonpanosta eikä paluupäivä ole tiedossa – joutuu osoittamaan, että on pelipaikkansa arvoinen

Kitee kampitti karmean alun takoneen Hyvinkään – alkukauden yllättäjä oli vahvempi supervuoroparissa

Suosittelemme sinulle