Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Blockfest-festivaali siirtyy ensi kesään – anniskelumääräysten tiukkuus ratkaisi

Blockfesteille 2020 ostetut liput käyvät sellaisinaan myös ensi vuoden tapahtumaan.

Yleisöä Blockfesteillä.
Yleisöä Blockfesteillä 2018. Kuva: Juuli Aschan / Yle
Anu Leena Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronarajoitukset ovat peruneet monet festarit tältä kesällä. Tamperelainen hiphop-festivaali Blockfest on odottanut pitkään päätöstä, järjestääkö se tapahtuman elokuussa.

Keskiviikkona Blockfest tiedotti siirtävänsä tapahtumansa ensi kesään.

Blockfest oli tarkoitus pitää 21.–22. elokuuta Tampereella. Tampereella ja Pirkanmaalla koronatilanne on ollut jo pitkään hyvä.

– Päätös pohjautuu useampaan esteeseen, joista yhtenä suurimmista mainittakoon linjaus, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä. Tämä siis silloin, kun alue on anniskelualuetta. Jos taas emme olisi toteuttaneet Blockfestia K18-festivaalina, se olisi sotinut kävijöidemme toivetta vastaan ja nurinkurisesti itse asiassa lisännyt epätoivottuja pullonkauloja jonotuksineen, tapahtuman vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.

– Lisäksi yhdysvaltalaisten tähtinimien lennättäminen Suomeen karanteenimääräyksineen, lentoyhteyksien puuttumisineen ynnä muine yksityiskohtineen aiheutti tämän kesän osalta haasteita.

Vuonna 2008 perustettu Blockfestin tuorein kävijäennätys on oheistapahtumineen 75 500 ihmistä vuodelta 2019.

Tapahtuman nettisivujen mukaan lauantai oli jo loppuunvarattu tänä kesänä.

Blockfest tiedotti etukäteen, että erityisjärjestelyt ja ohjelmamuutokset ovat todennäköisiä, jos festivaali järjestetään. Blockfestissä on perinteisesti ollut paljon ulkomaisia esiintyjiä etenkin Yhdysvalloista.

Toiseksi kesän pääesiintyjäksi Ratinaan oli ollut tarkoitus tulla yhdeksi 2000-luvun parhaiksi rap-artisteiksikin valittu 50 Cent.

Blockfesteille 2020 ostetut liput käyvät sellaisinaan myös ensi vuoden tapahtumaan.

Lue lisää:

Koronarajoitukset peruuttivat monet kesän festarit, mutta elokuussa niille voi päästä – anniskelumääräykset tuottavat kuitenkin päänvaivaa

Tapahtumien yleisörajoitusten lieventäminen tuli monelle festarille liian myöhään – Tampereen Blockfest yhä valmiudessa

Suosittelemme sinulle