Hyppää sisältöön

Kinnulan Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistys lopettaa toimintansa – kyläläiset harmitelleet päätöstä

Paikallisyhdistykset toimivat vapaaehtoisten voimin, ja Kinnulassa vapaaehtoisia ei ollut riittävästi paikallisyhdistyksen toimintaan.

lapsi makaa lattialla
MLL:n paikallisyhdistys on jakanut muun muassa vauvoille rotina-lahjoja. Kuvituskuva. Kuva: Antti Kolppo / Yle
Elli Tervo

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kinnulan paikallisyhdistys lopettaa toimintansa vapaaehtoisten puutteen vuoksi.

Kinnulan yhdistys on yksi Keski-Suomen vanhimpia paikallisyhdistyksiä, joka on näkynyt paikallisten lapsiperheiden arjessa monin tavoin, Järvi-Suomen piirin perhetoiminnan päällikkö Tuula Pitkänen kertoo.

– Totta kai sillä tavalla se on lapsiperheiden kannalta harmi, koska Kinnulassa on paljon lapsia ja siellä syntyy lapsia. Sieltä kyläläiset oli harmitelleet, että voi ei, eikä enää saa rotinoita esimerkiksi.

Vastasyntyneiden rotina-lahjan lisäksi paikallisyhdistys on jakanut pyöräilykypäröitä ekaluokkalaisille yhdessä SPR:n kanssa. Yhdistys on toteuttanut myös hyvä joulumieli -keräystä lapsiperheille.

– Kyllä ne kyläläiset on harmitellu ja kyselly, että onko totta että ei enää näitä sitten, Pitkänen toteaa.

MLL:n paikallisyhdistyksellä on ollut aikoinaan vilkasta toimintaa Kinnulassa. Yhdistys laitetaan nyt niin sanotuksi pöytälaatikkoyhdistykseksi, eli toimintaa voidaan jatkaa myöhemmin, jos aktiivisia löytyy.

– Ymmärrän se, että vapaaehtoisille tulee omia elämänvaiheita ja ehkä väsymystäkin. Haluaa sitten omaan elämään toisenlaista vapaa-ajan viettoa, ja jos ei hallitukseen löydy uutta väkeä niin sitten käy näin. Kyllähän se harmi on, mutta ei ole lopullinen asia kuitenkaan, Pitkänen pohtii.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiristä muissa kunnissa lopettavia paikallisyhdistyksiä ei ole. Järvi-Suomen piiriin kuuluvat Keski-Suomen lisäksi Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala.

Mannerheimin lastensuojeluliitto täyttää lokakuussa 100 vuotta. Kinnulassa paikallisyhdistys perustettiin jo 1920-luvulla.

Suosittelemme sinulle