Hyppää sisältöön

Ranskan Alpeilla useita onnettomuuksia viime päivinä – ainakin seitsemän ihmistä löytynyt kuolleena

Pelastuspalvelu on kertonut seitsemästä ihmisestä, joiden on havaittu kuolleen Ranskan tiistaina viettämän kansallispäivän tienoilla.

Ranskan Alppeja.
Ranskan Alpit on suosittu matkailukohde ympäri vuoden. Kuva: AOP
STT–Yle

Ranskan Alpeilla on sattunut useita kuolemaan johtaneita onnettomuuksia parin viime päivän aikana.

Pelastuspalvelu kertoi keskiviikkona yhteensä seitsemästä ihmisestä, joiden on havaittu kuolleen Ranskan tiistaina viettämän kansallispäivän tienoilla.

Chamonix'n laaksossa sijaitsevan harjanteen Chapelle de la Glieren läheltä löytyivät tiistaina iltapäivällä 40-vuotiaan hollantilaismiehen ja 30-vuotiaan ranskalaisnaisen ruumiit. Kiipeilijät olivat syöksyneet alas suositun vuorikiipeilyreitin kivikkoista seinämää. Viranomaisten mukaan onnettomuuden tarkka syy ei ollut välittömästi tiedossa.

Tiistaina myös 71-vuotias vaeltaja kuoli pudottuaan lähellä Mont de Grangen huippua. Onnettomuuspaikka sijaitsee Ranskan Alpeilla lähellä Sveitsin rajaa.

Liitovarjon siivet romahtivat ja miehet syöksyivät kuolemaansa

Tiistai-iltana kaksi 48-vuotiasta miestä menetti henkensä, kun heidän riippuliitimensä putosi heidän liitäessään La Chapelle-d'Abondancen kylän yläpuolella. Opas ja hänen asiakkaansa kuolivat, kun riippuliitimen siivet olivat yhtäkkiä romahtaneet ja liidin oli syöksynyt talon katolle.

Pelastuspalvelun mukaan keskiviikon puolella löytyivät vuorostaan kahden italialaisen kiipeilijän ruumiit. Mont Maudit'n juurella olleet ruumiit havaittiin helikopterista.

Kokeneet 66- ja 67-vuotiaat kiipeilijät olivat matkustaneet Genovasta kiivetäkseen vuorelle Italian puolelta ja olivat olleet onnettomuushetkellä laskeutumassa Ranskan puolelle.

Chamonix'n vuoristopoliisin edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että alueella oli ollut varsin pilvistä. Kiipeilijät olivat hänen mukaansa pudonneet ainakin 300 metriä.

Viime viikolla kauden ensimmäinen kuolema Mont Blancilla

Alpit ovat kesäisin suosittu matkailukohde ja houkuttelevat paikan päälle muun muassa runsain joukoin kiipeilijöitä.

Viime viikolla viranomaiset kertoivat kesäkauden ensimmäisestä kuolemasta Mont Blancilla, joka on Euroopan korkein huippu. Mont Blancilla vierailee vuosittain lähes 25 000 kiipeilijää.

Onnettomuuden tapahtuessa 65-vuotias mies oli ollut laskeutumassa. Pelastuspalvelun mukaan hän oli irrottanut itsensä kiipeilykumppaninsa köydestä, koska luuli maaston olevan vähemmän riskialtista. Mies oli kuitenkin liukastunut lumeen ja pudonnut 500 metriä.

Lue myös:

Ranskan Alpeilta löytyi vanhoja sanomalehtiä, joiden uskotaan olevan vuonna 1966 vuoreen törmänneestä matkustajakoneesta

Suosittelemme sinulle