Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pituushypyn ykkösnimi Taika Koilahti avaa kautensa ensi viikolla Tampereella – siirsi kisaamista poikkeuksellisen myöhään

Takareisivammasta kärsinyt Taika Koilahti tavoittelee tänä kesänä hyviä tuloksia. Tampereelta hän hakee rutiinia.

Taika Koilahti Doha 2019
Taika Koilahti edusti Suomea viime kesänä Dohan MM-kisoissa. Kuva: AOP
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pituushyppääjä Taika Koilahti aloittaa kilpailukautensa ensi viikolla Tampereella. Naisten pituushyppy on ohjelmassa Tampereen teemakisoissa keskiviikkona.

– Odotan kauden avausta innolla, sillä edellisistä kisahypyistä on pitkä aika. Kauden ensimmäisessä kilpailussa on aina omanlaisensa fiilis, eikä etukäteen voi oikein ennustaa, miten menee. Tampereelta haen rutiinia täysivauhtisiin hyppyihin, Koilahti sanoo.

Koilahden kausi alkaa poikkeuksellisen myöhään. Pituushyppääjän hallikausi jäi kesken reisivamman takia, mutta nyt takareisi on Koilahden mukaan kunnossa. Koilahti sanoi heinäkuun alussa, että hän olisi jo kilpaillut jos kesällä olisi isoja arvokisoja.

Olympialaiset ja EM-kisat siirtyivät koronaviruspandemian takia kesään 2021. Koilahden kauden päätavoitteet ovat kotimaisilla kentillä, kun Turussa kisataan saman viikon aikana Paavo Nurmen kisat ja Kalevan kisat.

– Kotiyleisön edessä on huikeaa päästä kisaamaan ja näistä kisoista lähdetään hakemaan hyvää tulosta ja sijoitusta. En malta odottaa Turun kisoja, Turun Weikkoja edustava Koilahti sanoo.

Koilahti teki viime vuonna läpimurtonsa aikuisten tasolla. Hän teki ennätyksensä 669 Kalevan kisoihin ja huipensi kautensa Dohan MM-kisoissa.

– Erilainen kausi edessä kuin yleensä, kun avaus on näin myöhään. Odotan silti hyviä kisoja ja tuloksia.

Koilahti aikoo kisata Tampereen teemakisojen lisäksi Kuortaneen GP-kilpailussa ennen kauden pääviikkoa kotiyleisön edessä.

Yleisurheilun Tampereen teemakisat TV2:ssa ja Areenassa keskiviikkona 22.7. ja torstaina 23.7. klo 19 alkaen.

Lue myös:

Viime kesän pituushyppysensaatio aikoo avata kautensa ennen Kalevan kisoja: "Isommassa kuvassa katse siirretty ensi kauteen"

Vastatuulikaan ei haitannut – Huntington peräti kolmesti pituusennätykseensä Lahdessa

Suosittelemme sinulle