Hyppää sisältöön

Yhdysvaltalaispikajuoksija asetettiin kilpailukieltoon – olympia- ja MM-finalistia ei nähtäne Tokion olympialaisissa: "Hälytyskellojen olisi pitänyt vilkkua punaisena"

Deajah Stevens laimilöi dopingtestin kolme kertaa vuonna 2019, minkä johdosta hänelle langetettiin 18 kuukauden kilpailukielto.

Deajah Stevens
200 metrin olympia- ja MM-finalisti Deajah Stevensiä ei nähdä kilparadoilla 18 kuukauteen. Kuva: AOP
Joonas Laine

Yhdysvaltalainen pikajuoksija Deajah Stevens on asetettu 18 kuukauden kilpailukieltoon, kertoo uutistoimisto AP. Stevens ei ollut dopingtestaajien saavutettavissa kolmeen otteeseen vuonna 2019.

Yleisurheilun etiikkaa valvovan Athelics Integirty Unitin (AIU) kurinpitokuulustelujen mukaan kolmas ja ratkaiseva rikkomus aiheutui Stevensin vaihdettua puhelinnumeronsa häirinnän kohteeksi joutumisen jälkeen, eivätkä testaajat saaneet tämän vuoksi häneen yhteyttä.

Stevens vetosi myös yhden aiemman rikkeensä kohdalla ongelmiin puhelimen kanssa, kun hänen puhelimestaan oli loppunut akku yön aikana.

– Huolimatta sympatiastamme urheilijaa kohtaan emme pidä tarpeeksi todennäköisenä, että hänen toimintansa johtui huolimattomuudesta, kurinpitolautakunta totesi ja viittasi kahteen aiempaan olinpaikkasäännön laiminlyöntiin.

– Hänen hälytyskellojensa olisi pitänyt vilkkua punaisena ja hänen olisi pitänyt tiedostaa, ettei hän voisi laiminlyödä enää seuraavaa testitilannetta.

Stevensin päämatka on 200 metriä. Hän oli Rion olympialaisissa 2016 kyseisellä matkalla seitsemäs ja MM-kisoissa Lontoossa 2017 viides. Hänen ennätyksensä 200 metrillä on 22,09.

Stevensin 18 kuukauden kilpailukielto katsottiin alkaneeksi 17. helmikuuta 2020. Tämä tarkoittaa, että häneltä on jäämässä väliin Tokion olympialaiset, jotka on tarkoitus järjestää 23. heinäkuuta–8. elokuuta.

Stevens voi vielä valittaa asiasta urheilun urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin, joka voi kumota tuomion.

Lue myös:

Saksalaishuippu Thomas Röhlerille perheenlisäystä – tähtiheittäjä jättää Suomen matkan sittenkin välistä

Pituushypyn ykkösnimi Taika Koilahti avaa kautensa ensi viikolla Tampereella – siirsi kisaamista poikkeuksellisen myöhään

Heli Rantanen lataa kovan ennustuksen huipputuloksen tehneen Heidi Nokelaisen kyvyistä – "Heitto voisi tulla 62–64 metrin väliin"

Maria Huntingtonin kesän voi asiantuntijan mukaan kruunata lähes 30 vuotta vanhan SE:n rikkominen, mutta kaudessa piilee yksi riski: "Nyt sellaiseen ei ole varaa"

Suosittelemme sinulle