Hyppää sisältöön

Twitter: Käyttäjätilejä kaapanneet hyökkääjät eivät päässeet käsiksi salasanoihin

Yhtiö kertoo jatkavansa poikkeuksellisen laajan hyökkäyksen selvitystä.

Twitterin logo älypuhelimen ruudulla.
Twitterissä vitsaillaan eri ammattien kustannuksella. Kuva: Olivier Douliery / AFP
Lassi Lapintie

Sosiaalisen median alusta Twitteriin keskiviikkona iskeneet hyökkääjät eivät päässeet käsiksi käyttäjätilien salasanoihin, yhtiö tiedottaa omalla Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun). Käyttäjillä ei Twitterin mukaan ole tarvetta salasanan vaihtamiseen.

Tuntemattomat tekijät onnistuivat kaappaamaan tilapäisesti useita julkisuuden henkilöiden sekä suuryritysten käyttäjätilejä. Kaapatut tilit julkaisivat kryptovaluuttahuijaukseen liittyviä viestejä.

Kaapattujen kohteiden joukkoon lukeutuivat muun muassa Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman, tulevan presidenttiehdokkaan Joe Bidenin sekä miljardööri Elon Muskin tilit.

Vastatoimena Twitter sulki joitakin toimintojaan osalle käyttäjistä. Twitter muun muassa lukitsi tilapäisesti sellaisia käyttäjätilejä, joiden salasanaa oli yritetty vaihtaa kuukauden sisään. Salasanan vaihtaminen estettiin myös tilapäisesti monille käyttäjille.

– Jos käyttäjätilisi lukittiin, se ei vielä tarkoita sitä, että meillä olisi todisteita siitä, että se olisi joutunut kaappauksen kohteeksi. Uskomme, että vain pieneen osaan lukitsemistamme tileistä oli todella murtauduttu, yhtiö kirjoittaa.

Yhtiö kertoo jatkavansa asian selvittämistä. Hyökkäyksen toteutustapaa tai mahdollisia tekijöitä yhtiö ei ole vielä kommentoinut.

Lue myös:

Twitter-kaappaus sai Barack Obaman, Elon Muskin ja Kim Kardashianin näyttämään bitcoin-koijareilta – suomalaisasiantuntija: "Tietoturvan pahin painajainen"

Useita poliitikkojen ja julkisuuden henkilöiden Twitter-tilejä kaapattiin – Bitcoin-valuuttaa onnistuttiin huijaamaan yli 100 000 euron arvosta

Suosittelemme sinulle