Hyppää sisältöön

Simerock peruuntuu tältä kesältä – järjestäjä ihmettelee koronasääntöjen erilaisia tulkintoja

Rockfestivaalin johtajan Samuli "Sime" Yliaskan mukaan Lapin aluehallintoviraston tulkinta koronasäännöistä on väärä.

Robin Simerockissa.
Festivaalin järjestäjä Samuli "Sime" Yliaska sanoo, että festivaalin peruminen merkitsee noin 200 000 euron tappiota. Arkistokuva vuoden 2016 festivaaleilta. Kuva: Perttu Ruokangas
Jyri Tynkkynen

Rovaniemellä elokuun puolivälissä järjestettäväksi aiottu Simerock-festivaali on peruttu. Festivaalin järjestäjät päättivät perua tapahtuman kokonaan koronaepidemian vuoksi – samoin kuin useat muutkin festivaalijärjestäjät tänä kesänä.

Festivaalin järjestäjä Samuli "Sime" Yliaska sanoo, että festivaalin peruminen merkitsee noin 200 000 euron tappiota.

– Koko vuosi ollaan tehty hommia. Siihen summaan sisältyy palkkoja, toimistovuokria, varastovuokria ja markkinointia. Markkinointi oli tehty jo valmiiksi.

Simen mukaan festivaali kaatui Lapin aluehallintoviraston tulkintaan siitä, miten festivaalit saisi järjestää. Yliaskan mukaan avi vaati 500 hengen erillisiä lohkoja, joissa olisi muun muassa oma sisäänkäynti ja joista ei olisi saanut kulkea muualle.

Simerockiin suunniteltiin kolmea eri esiintymislavaa ja erilaisia huvipuistolaitteita, joten kukaan ei olisi voinut käydä esimerkiksi kaikilla kolmella lavalla.

– Me ei pystytä järjestämään sellaisia festareita, mitä avi vaatii. Ja jos pystyttäisiin, niin ne olisi äärimmäisen huonot festarit, että ei viitsi pyytää rahaa niistä keneltäkään.

Eri säännöt etelässä?

Samaan aikaan yökerhot saavat olla auki lähes normaalisti ja Etelä-Suomessa järjestetään isoja tapahtumia ilman, että katsomoa pitää jakaa tiukkoihin lohkoihin.

– No eihän se hyvältä tunnu, kun säännöt on eri. Ainakin Turussa Aurafest, hieno tapahtuma, siellä ei vaadita tällaisia lohkoja, eikä Seinäjoella eikä Vaasassa. Sitä olisi toivonut, että säännöt olisi ollut samat. Minun mielestäni (Lapin) avin tulkinta oli väärä.

Simerockin nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan, että liput voi palauttaa tai käyttää ensi vuonna. Ensi vuoden Simerock on tarkoitus järjestää 20.–22. elokuuta 2021.

Simerock sai alkunsa vuonna 2002. Viime vuosina tapahtumaan on ollut tarjolla yhteensä 25 000 lippua kahdelle päivälle. Festivaali on ollut loppuunmyyty viimeiset viisi vuotta.

Lue lisää

Simerock-festivaali on yhä tulevan kesän kalenterissa

Satama Open Air perutaan koronaepidemian vuoksi – lipun voi käyttää ensi vuonna

Suosittelemme sinulle