Hyppää sisältöön

Poliisi ja Puolustusvoimat yhdistävät voimansa yli 20 vuotta sitten kadonneen miehen etsinnässä – maastoon lähtee pieni ryhmä

Poliisi tutkii Kouvolan seudulta kadonneen Kimmo Ojalan tapausta murhana.

Vuonna 1999 kadonneen kouvolalaisen Kimmo Ojalan Ford LTD Wagon -henkilöauto löytyi seuraavan vuoden alussa asuinalueelta Kouvolan Lehtomäestä.
Viimeinen havainto Kimmo Ojalasta tehtiin ristiinalaisella huoltoasemalla kesäkuussa 1999. Ojalan auto löytyi myöhemmin Kouvolan Lehtomäestä. Kuva: Kuvakaappaus Poliisi-tv:n jaksosta
Ilona Pesu

Yli 20 vuotta sitten kadonneen Kimmo Ojalan etsinnät alkavat poliisin ja Puolustusvoimien yhteistyönä. Etsintöjä tekee noin viiden henkilön työryhmä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Salmisen mukaan maastoon voivat lähteä esimerkiksi poliisin tekninen ja taktinen tutkija sekä yksi tai kaksi Puolustusvoimien työntekijää. Lisäksi työhön osallistuu ruumiskoira ohjaajineen.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoi keskiviikkona, että se aloittaa Ojalan katoamiseen liittyvät maastoetsinnät. Tällä viikolla on tehty etsintöjä valmistelevia töitä, ja maastoon jalkaudutaan käytännössä lähiviikkoina.

– Olemme kuulustelujen ja muun informaation kautta täsmentäneet alueen. Kun menemme kohdealueelle, meillä on ensin käytössä Puolustusvoimilta tekninen apuväline, jolla tarkennamme paikkoja. Kun tarkennus on tehty, otamme ruumiskoiran avuksi, Salminen kertoo.

Etsitään Suomesta

Valkealassa asunut 29-vuotias Kimmo Ojala katosi kesäkuussa 1999. Poliisi tutkii tapausta murhana.

Nyt alkavien maastoetsintöjen taustalla ovat uudet tiedot, joita poliisi on saanut esimerkiksi kuulustelujen kautta tänä keväänä.

– Meillä on sellaista tietoa, mitä aikaisemmin ei ole kerrottu. Nyt ihmiset ovat puhuneet, tutkinnanjohtaja Salminen sanoi keskiviikkona.

Maastoetsintä on yleisnimitys, jota voidaan käyttää etsinnöistä niin metsässä, vesialueilla kuin kaupungin keskustassakin. Poliisi ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen, millaisessa maastossa tai missä päin Suomea etsintöjä tehdään.

– Sen voin vahvistaa, että alue on Suomen rajojen sisäpuolella, Salminen kertoo.

Lue myös:

Vain auto löytyi, kun nuori isä Kimmo Ojala katosi jäljettömiin 20 vuotta sitten – nyt poliisi uskoo, että hänet on murhattu

Kuuntele Yle Areenassa:

Valkealalainen mies katosi yli 20 vuotta sitten, poliisi tutkii nyt murhana - tutkinnanjohtaja kertoo uudesta käänteestä

Suosittelemme sinulle