Hyppää sisältöön

Markus Granlund siirtyy NHL:stä KHL-joukkue Ufaan

Granlund korvaa aiemmin joukkueessa kiekkoilleen ruotsalaishyökkääjän.

Granlund pelasi aiemmin Edmonton Oilersin paidassa. Kuva: AOP
STT Urheilu,
Ella Rantalainen

Jääkiekkoilija Markus Granlund jättää NHL-kaukalot ja siirtyy KHL:ssä pelaavan Salavat Julajev Ufan riveihin. Seura kertoi tehneensä 27-vuotiaan Granlundin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Granlundilla on täytettävänään uudessa joukkueessa suuret saappaat. Aiemmin maaliskuussa joukkueen tähtipelaaja Linus Omark ilmoitti jättävänsä seuran.

Ufan urheilujohtaja Vasili Tshizovin kertoi seuran kotisivuilla (siirryt toiseen palveluun), että Granlundille kaavaillaan roolia joukkueen ykkösketjussa.

– Harkitsimme monia pelaajia tähän rooliin. Markus sopii kaikista vapaana olevista pelaajista meille parhaiten. Hän on monipuolinen jääkiekkoilija, joka on teknisesti hyvä ja ajattelee jäällä älykkäästi, Tshizov kehui.

Veljensä Mikaelin tavoin Oulusta Helsingin IFK:hon saapunut Granlund siirtyi NHL:ssä pelaavan Calgary Flamesin organisaatioon kaudeksi 2013-14, jossa hän pelasi kaksi ja puoli kautta ennen siirtymistään Vancouver Canucksiin. Canucksia Granlund edusti kolmen kauden ajan yhteensä 215 ottelussa, joissa hän teki 41+28=69 tehopistettä.

Viime kauden Granlund vietti Edmonton Oilersissa ja farmijoukkue Bakersfield Condorsissa. Edmontonissa Granlund sai vastuuta 34 ottelussa, joissa hän kirjasi pisteet 3+1.

Lue myös:

Sebastian Aho maalasi kahdesti ja nousi suomalaisten pistepörssin kärkeen – Pekka Rinne torjui Nashvillen voittoon

Patrik Laine nauraa osuvansa hädin tuskin tyhjään maaliin ja kaipaa futismaalia kaukaloon – Vancouverissa valmistaudutaan Sedinien juhliin, mutta mielensäpahoittajia riittää jonoksi asti

Ilmaveivit herättävät ihastusta, mutta myös kritiikkiä – NHL-tähdiltä räväkkää puhetta katsojien rakastamista tempuista: "Voisin tehdä mailasta takkapuita"

Suosittelemme sinulle