Hyppää sisältöön

IMF ennustaa: Yhdysvaltojen talous supistuu tänä vuonna 6,6 prosenttia

Ensi vuonna talouden odotetaan palaavan kasvu-uralle. Suurin uhka elpymiselle on koronapandemian toinen aalto.

Työttömät vaativat toukokuun lopulla Miamissa järjestetyssä mielenosoituksessa parempaa työttömyysturvaa. Kuva: Cristobal Herrera / EPA

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ennustaa Yhdysvaltojen talouden supistuvan kuluvana vuonna 6,6 prosentilla. Ensi vuonna maan bruttokansantuotteen uskotaan palaavan kasvu-uralle ja nousevan 3,9 prosentilla. Seuraavina vuosina kasvun odotetaan laskevan.

Tiedot käyvät ilmi IMF:n perjantaina julkaisemasta vuosikatselmuksesta. (siirryt toiseen palveluun)

Raportti luonnehtii koronaviruksen aiheuttamia talousvahinkoja "suunnattomiksi". Yhdysvalloissa lähes 15 miljoonaa ihmistä on joutunut pandemian myötä työttömäksi ja monet pk-yritykset ovat ajautuneet talousvaikeuksiin, IMF:n asiantuntijat toteavat.

Raportissaan Kansainvälinen valuuttarahasto tuo esiin, että koronarajoitusten purkaminen vaatii äärimmäisen tarkkaa tasapainottelua taloudellisten hyötyjen ja tartuntamäärien välillä. IMF:n mukaan suurin riski talouden elpymiselle on koronaviruksen voimakas toinen aalto.

IMF arvioi, että talouden supistumisesta kärsivät Yhdysvalloissa etenkin pienituloiset kotitaloudet, joilla on vähän säästöjä tai muita taloudellisia puskureita.

Lue lisää:

Yhdysvaltain keskuspankin johtaja: Pandemia voi supistaa maan taloutta jopa 20–30 prosenttia

Kirjeenvaihtajalta: Markkinat eivät rauhoitu millään ja työttömyys kasvaa – Yhdysvaltain kesästä ennustetaan raastavaa

Suosittelemme sinulle