Hyppää sisältöön

Kampaajasta kuninkaalliseksi

Ulkonäkönsä vuoksi kiusatusta tytöstä kuoriutui Suomen ensimmäinen ammattiprinsessa.

Mistä tunnistaa aidon prinsessan?

Prinsessalla on kruunu ja kauniita mekkoja...

...mutta mitä muuta prinsessat ovat?

Milja Korpela, 30, on Suomen ensimmäinen ammattimainen prinsessaesiintyjä.

Hän esiintyy lastenjuhlilla Prinsessa Ruususena, Lumikkina, Pienenä Merenneitona, Tuhkimona, Kaunottarena, Tähkäpäänä sekä Lumikuningattarena.

Erityisesti Kaunotar on pienessä pohjalaiskylässä kasvaneelle Korpelalle tärkeä hahmo.

Kaunotar on hieman erilainen tyttö, jota katsotaan oudosti hänen omassa kylässään. Hän toivoo seikkailua jossain muualla ja lähtee rohkeasti sitä kohti.

Minua kiusattiin koulussa erilaisen pukeutumiseni ja meikkaamiseni takia. Sain Kaunottarelta voimaa lähteä seuraamaan omia unelmiani.

Prinsessat ovatkin vahvoja, rohkeita naisia, jotka edustavat erilaisuuden ymmärtämistä, unelmien tavoittelemista ja tasa-arvoa.

Niinpä Korpela muutti Haukiputaalta Tampereelle opiskelemaan maskeeraaja-kampaajaksi. Törmättyään Instagramissa ulkomaisiin prinsessaesiintyjiin, hän löysi lopulta kutsumusammattinsa.

Tuntuu, kuin olisin valmistellut itseäni tähän työhön koko elämäni. Pienempänä opettelin jokaisen prinsessan maneerit, puhetavat ja kävelytyylit ulkoa...

...ja nyt pystyn luomaan hahmoille omat maskeeraukset ja kampaukset.

7-vuotias Lemmi on toivonut syntymäpäivilleen vieraaksi Kaunotarta. Taikapeili näytti Kaunottarelle tien, ja hän saapui juhliin lelujen sekä pienen kruunun kera.

Juhlissa päivänsankarista kruunataan aito kuninkaallinen. Tehdään prinsessavala, jossa luvataan seurata omia unelmia, olla rohkea ja ystävällinen muita kohtaan.

Keikkoja Korpelalla on parhaimmillaan kahdeksan kertaa viikossa.

Suuren kysynnän vuoksi Korpela on kouluttanut uusia prinsessaharjoittelijoita, joille hän opettaa kaiken arvoista, maskeerauksista, kampauksista ja satujen yksityiskohdista.

Parasta työssä on se, kun lapset jakavat tärkeitä asioitaan, tulevat halaamaan ja sanomaan kiitos, kun olit täällä.

Kuutisen vuotta sitten Korpela tapasi prinssinsä, Tero Liimataisen. Kuukauden tapailun jälkeen pariskunta julkisti suhteensa ottamalla yhteiskuvan Prinsessa Ruususen linnassa Pariisin Disneylandissä.

Disneylandiä ei turhaan kutsuta paikaksi, jossa unelmat käyvät toteen, sillä vuoden päästä Tero kosi Miljaa samassa paikassa.

Nyt unelmoimme omasta linnasta, jossa voisimme järjestää juhlia ja elää prinsessasatua. Kun unelmia uskaltaa sanoa ääneen, ne alkavat toteutua.

Tekijät

Noora Haapaniemi

Julkaistu 23.7.2020 7:30Milja Korpelasta ja prinsessakokelaiden koulutuksesta kertova dokumenttisarja Prinsessat julkaistaan Yle Areenassa 31. elokuuta.