Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

UPM Plywood sulkee Jyväskylän vaneritehtaansa – 147 menettää työpaikkansa

UPM Plywood on saanut Jyväskylän vaneritehtaan yt-neuvottelut päätökseen. Tehdas suljetaan heinäkuun lopussa.

UPM Plywood Jyväskylän vaneritehdas Säynätsalossa.
UPM Plywoodin vaneritehdas Jyväskylän Säynätsalossa. Kuva: Hannu Rainamo / Lehtikuva
Tuukka Lukinmaa
Avaa Yle-sovelluksessa

UPM Plywoodin yt-neuvottelut Jyväskylän Säynätsalon vaneritehtaalla ovat päättyneet. Yhtiö ilmoitti tiistaina odotetusti, että se sulkee pysyvästi Säynätsalossa sijaitsevan havu- ja koivuvaneria valmistavan tehtaansa. Tehdas suljetaan 31.7.

Yhtiön mukaan sulkemisen aiheuttama henkilöstövähennys on 147 työntekijää. Tehtaalla on työskennellyt kaikkiaan 167 henkilöä.

– Olemme pyrkineet yhdessä löytämään parhaita mahdollisia ratkaisuja työntekijöille ja minimoimaan sulkemisen vaikutukset henkilöstölle, sanoo UPM Plywoodin liiketoimintajohtaja Mika Sillanpää yhtiön tiedotteessa.

Pääluottamusmies: "Ottaa rankasti päähän"

Pääluottamusmies Jarno Kemiläinen arvostelee yhä voimakkaasti tehtaan sulkemispäätöstä, mutta kiittelee työnantajan vastaantuloa muutosturvassa, jonka avulla työpaikkansa menettäitä pyritään auttamaan kohti uusia työpaikkoja.

– Siinä yhtiö teki kyllä yli lain vaatiman minimin. Siellä on erilaista tukea uudelleenkouluttautumiseen ja muihin järjestelyihin, Kemiläinen sanoo.

Jonkin verran työpaikkansa menettäineitä on Kemiläisen mukaan myös työllistymässä UPM:n muihin yksiköihin.

– Näiltä osin olen tyytyväinen siihen lopputulokseen, joka yhteistyössä saatiin aikaan. Mutta kyllä tehtaan sulkeminen ottaa yhä rankasti päähän. Ei se ollut oikeudenmukainen ratkaisu, Kemiläinen sanoo.

Juttua täydennetty 21.7. klo 12:50: lisätty pääluottamusmiehen kommentit.

Suosittelemme sinulle