Hyppää sisältöön

Keski-Uudellamaalla voi nyt varata ajan lääkärille mobiilisovelluksella, joka kertoo myös tutkimustulokset ja tuoreimmat koronaohjeistukset

Kuntayhtymä tavoittelee sovelluksen käyttäjäksi kymmeniä tuhansia alueen asukkaita.

Keusoteen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle
Ari Tuhkanen

Keski-Uudenmaan sote on julkaissut terveys- ja sosiaalipalveluiden asiakkaille oman mobiilisovelluksen.

MyKeusote (siirryt toiseen palveluun)-niminen sovellus on julkaistu reilu viikko sitten. Vastaavanlainen Maisa-sovellus (siirryt toiseen palveluun) on jo käytössä esimerkiksi Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

Keusote kuntayhtymän viestintäpäällikkö Anu-Kaarina Suonpää kertoo, että tavoitteena on parantaa palvelua.

– Sovelluksella haluamme tuoda Keusoten palvelut taskukoossa lähelle asiakasta ja helposti löydettäväksi.

MyKeusote -sovelluksessa voi esimerkiksi varata ajan lääkärille tai katsoa onko koronatilanteesta julkaistu uusia ohjeistuksia.

– Esimerkiksi sovelluksen etusivulla on 24/7 nettipalvelu, jolla voi hoitaa monipuolisesti terveysasioita silloin kun itselle parhaiten sopii. Siellä on ajanvaraus, sairauslomatodistukset, tutkimustulosten kysely ja reseptin uusiminen, kertoo viestintäpäällikkö Suonpää.

Sovellus on tarkoitettu noin 200 000 Keusoteen kuuluvan kunnan asukkaalle Tuusulassa, Nurmijärvellä, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Mäntsälässä ja Pornaisissa.

Sovelluksen on ladannut tähän mennessä muutama sata asiakasta. Keusoten tavoitteena on, että sovelluksen lataisi lähivuosina yli 70 000 ihmistä.

Juttua korjattu 22.7.2020 kello 10.22: jutussa kerrottiin aiemmin, että MyKeusote-sovellus olisi Uudenmaan ensimmäinen kuntien julkisen terveydenhuollon mobiilisovellus. Vastaava sovellus on jo kuitenkin käytössä esimerkiksi Vantaalla.

Suosittelemme sinulle