Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Zlatan osui kahdesti avausjaksolla – hurjassa vireessä oleva AC Milan taistelee tosissaan suorasta europaikasta

AC Milan ei ole hävinnyt otteluakaan koronatauon jälkeen. Nyt se nousi sarjataulukossa viidennelle sijalle, mikä oikeuttaa europaikkaan.

Zlatan
Zlatan Ibrahimovic on osunut Serie A:ssa tällä kaudella seitsemästi. Kuva: AOP
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Italian Serie A:ssa AC Milan jatkoi mainioita otteitaan koronatauon jälkeen, kun se kaatoi myöhään tiistaina paikallista aikaa Sassuolon vieraissa 2–1. Milanin molemmista maaleista vastasi ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic puski pallon verkkoon ensimmäisen kerran 19. minuutilla. Toistamiseen ruotsalaistähti osui avauspuolikkaan lisäajalla. Hakan Calhanoglu tarjoili Ibrahimovicille, joka ohitti helpohkosti Sassuolo-vahti Andrea Consiglin. Osuma oli joulukuussa Milaniin siirtyneelle Zlatanille kauden seitsemäs Serie A:ssa.

Sassuolon ainokaisen iski Francesco Caputo 11 metristä vain hieman ennen Zlatanin illan toista osumaa. Sassuolo sai rangaistuspotkun, kunCalhanogluosui pelivälineeseen kädellään rangaistusalueella.

Isäntien Mehdi Bourabia katseli toistamiseen keltaista avausjakson lisäajan seitsemännellä minuutilla, joten Milan pääsi pelaamaan miesylivoimalla koko toisen jakson. Myös ruotsalaisella oli paikkansa viimeistellä hattutemppu, mutta lukemat pysyivät 2–1:ssä.

AC Milan on ollut iskussa koronatauon jälkeen, eikä joukkue ole vielä hävinnyt otteluakaan sen jälkeen, kun pelejä jatkettiin kesäkuun lopulla. Joukkue on voittanut seitsemästi ja kahdesti on päädytty pistejakoon. AC Milan tiedottikin pian voiton jälkeen päävalmentaja Stefano Piolin kahden vuoden jatkosopimuksesta.

Voitolla Milan nousi 59 pisteeseen sarjan viidennelle sijalle, joka oikeuttaa suoraan Eurooppa-liigan paikkaan. Romalla (58) ja Napolilla (56) on kuitenkin ottelut vähemmän pelattuna. Napolilla on Italian cupin voittajana jo Eurooppa-liigan paikka varmistettuna, joten Milan pääsee vähintäänkin karsimaan Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikasta.

Juventus johtaa sarjaa 80 pisteellä ja on lähellä yhdeksättä peräkkäistä mestaruuttaan.

Milanilla on pelaamatta vielä kolme ottelua.

Ruotsalaishyökkääjän sopimus italialaisseuran kanssa umpeutuu elokuussa. Zlatanin jatkosuunnitelmista on huhuttu pitkin kevättä ja kesää.

Pari viikkoa sitten Zlatan sanoi Gazzetta dello Sportin haastattelussa, että häntä ei mitä todennäköisemmin nähdä Milanossa syksyllä.

– Katsotaan, mitä tunnen parin kuukauden päästä. Katsotaan, mitä seuralle käy. Jos tämä tilanne jatkuu, en usko, että näette minua Milanissa ensi kaudella.

Lokakuussa 39-vuotissyntymäpäiviään viettävä ruotsalainen oli ylipäätään kryptinen uransa jatkon suhteen.

– En ole koskaan pitänyt joidenkin ovien sulkemisesta. Mutta menen jonnekin, missä minulla on kontrollia enkä sellaiseen paikkaan, missä sanat eivät merkitse mitään. Minulla on yhä paljon intohimoa sitä kohtaan, mitä teen, Ibrahimovic lausui.

Juttua täsmennetty 9.51: Täsmennetty otsikkoa, että kyse suorasta Eurooppa-liigan paikasta ja lisätty tieto Napolin Italian cupin voitosta, joka oikeuttaa Eurooppa-liigan suoraan paikkaan. Italian Serie A:ssa kuudenneksi sijoittunut joukkue pääsee karsimaan lohkovaiheen paikasta.

Lue myös:

Ronaldo kiusasi Laziota kahdella osumalla ja ylsi jälleen uuteen rajapyykkiin

Ronaldon rankkarimaalit auttoivat Juventuksen mestaruuden kynnykselle – Atalantan päävalmentaja kritisoi rangaistuspotkuja värikkäästi

Suosittelemme