Poliisi tutkii Parkanon liikenneonnettomuutta. Onnettomuudessa menehtyi viime torstaina kaksi henkilöä ja kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti.
Poliisi epäilee, että Tampereen suunnasta kohti Parkanoa ajanut kuorma-auto törmäsi edellä ajaneen, vasemmalle kääntymässä olleen auton perään. Kuorma-auto ajautui vastaan tulevien kaistalle ja törmäsi vastaan tulevan auton etuosaan.
Keulaan törmätyn auton sisällä olleista ihmisistä kaksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti.
Yle kertoi tiistaina ensimmäisenä Suomessa, että apu viivästyi 13 minuuttia Hätäkeskuslaitoksen inhimillisen ja teknisen virheen takia.
Poliisin ja rikostutkinnan kannalta ei tässä tapauksessa ole käytännössä merkitystä sillä, että onnettomuuspaikka ilmoitettiin aluksi väärin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Satu Tepponen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.
– Poliisi ei välttämättä olisi ollut paikalla kovinkaan paljon nopeammin, tiedotteessa sanotaan.
Tapahtuman esitutkinta on kesken, mutta esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahtena törkeänä kuolemantuottamuksena.
Näiden lisäksi tutkitaan muita mahdollisia rikosnimikkeitä, joita poliisi ei vielä kommentoi sen tarkemmin. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua esitutkinnan aikana.
Hälytys paikantui ensin väärin
13 minuutin viive johtui siitä, että pelastuslaitos sai ensin hälytyksen Ylöjärvelle Vaasantielle. Pelastuslaitos huomasi kuitenkin paikan päällä, ettei siellä ollut onnettomuutta.
Myöhemmin tuli hälytys oikeaan paikkan Parkanon Tampereentielle, missä oli suuri onnettomuus.
Johtaja Teemu Lehti Hätäkeskuslaitoksesta kertoi Ylelle, että alustava selvitys tapahtuneesta on tehty. Ensimmäinen tieto onnettomuudesta tuli hätäpuhelusta. Gps-signaali näytti paikaksi Ylöjärven, jonne hätäkeskuspäivystäjä hälytti kiireessä pelastusyksiköt.
Ensimmäinen signaali näytti kuitenkin noin 70 kilometriä väärän paikan. Tämä on Lehden mukaan tavallista, yleensä signaali tarkentuu puhelun aikana. Hätäkeskuspäivystäjä ei kiireessä kuitenkaan varmistanut signaalia.