Hyppää sisältöön

Ida Hulkolle loistouutisia, Suomen ennätys hyväksyttiinkin Tokion olympialaisten A-rajan alitukseksi: "Vetää ihan sanattomaksi"

Hulkko ui Tampereella 100 metrin rintauinnin uuden Suomen ennätyksen, ja nyt kansainvälinen uimaliitto on myös noteerannut sen Tokion olympiarajan alitukseksi.

Hulkko
Ida Hulkko ui Tampereella kesäkuussa 100 metrin rintauinnin lisäksi Suomen ennätyksen myös 50 metrillä. Kuva: AOP
Henri Pitkänen

Suomen kärkiuimareihin kuuluva Ida Hulkko on askeleen lähempänä kisalippua Tokion olympialaisiin. Kansainvälinen uimaliitto FINA on hyväksynyt Hulkon kesäkuussa Tampereella uiman 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen 1.06,90 olympialaisten A-rajan 1.07,07 alitukseksi.

Ongelmaksi muodostui aiemmin, ettei Tampere Invitational -kilpailua oltu noteerattu viralliseksi näyttökilpailuksi. Viime tiistaina tilanteeseen tuli muutos, ja Hulkon aika läpäisee nyt seulan.

– Kun koronakevään myötä kilpailuja peruuntui, esitimme toukokuussa kansainväliselle uimaliitolle jo myönnetyn näyttökilpailustatuksen siirtämisestä kesäkuun kilpailuun. FINAlla on tarkat kriteerit näyttökilpailuille muun muassa tuomareiden suhteen, ja status on mahdollista saada vain neljään kilpailuun vuodessa, Uimaliiton kilpailupäällikkö Pasi Salonen sanoo tiedotteessa.

Hulkolle tieto oli positiivinen yllätys.

– Vetää ihan sanattomaksi. Fiilis on ihan mahtava ja askel kohti jokaisen urheilijan unelmaa on otettu. Nyt ei auta muu kuin jatkaa kovaa treeniä ja nauttia jokaisesta hetkestä kohti kesää ja Tokiota 2021, Hulkko toteaa.

- Sen verran on hyvä fiilis, että on ihan kanat levällään. Eipä tarvitse enää metsästellä rajaa vaan pääsee keskittymään mahdollisimman kovan tuloksen tekemiseen. valmentaja Jere Jännes iloitsee.

Aiemmin Tokion A-rajan oli jo alittanut toinen rintauimari Matti Mattson, joka on jo nimetty olympiajoukkueeseen. Tokion kisojen piti alkaa tällä viikolla, mutta niitä lykättiin vuodella koronaviruspandemian takia.

Lue myös:

Jääräpäisyys on Suomen ennätyksiä murskanneen Ida Hulkon vahvuus ja heikkous: "Sen, minkä häviän tekniikassa, korvaan sisulla"

Ida Hulkko tsemppasi itsensä kisafiilikseen ja ui kaksi SE:tä – olympiaraja alittui, mutta tuloksen hyväksyminen on epätodennäköistä: "Tietysti harmittaa"

Koronavirus pakotti suomalaisen huippu-uimarin niin lyhyeen altaaseen, että pääty tuli vastaan kolmen vedon jälkeen: "Siellä pyörin edestakaisin kuin kultakala kulhossa"

Suosittelemme sinulle