Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jyväskylän yliopiston uusi koulutus on pitkän vaikuttamistyön tulosta: “Tarjonnan laajeneminen parantaa merkittävästi koko Jyväskylän vetovoimaa”

Diplomi-insinöörikoulutus on Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen maakunnan yhteisen vaikuttamistyön tulosta.

Lääkäri kirjoittaa tietokoneella.
Diplomi-insinöörien koulutus aloitetaan mahdollisesti jo ensi syksynä. Kuvituskuva. Kuva: Eeva Kuivas / Yle
Elli Tervo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskyläläinen keskustan kansanedustaja Joonas Könttä on erittäin tyytyväinen Jyväskylän yliopiston saadessa kokonaan uuden diplomi-insinöörikoulutuksen osaksi yliopiston tiedeyhteisöä ja koulutustarjontaa.

– Koulutustarjonnan laajeneminen parantaa merkittävästi koko Jyväskylän vetovoimaa ja lisää tulevaisuudessa osaavan työvoiman tarjontaa Keski-Suomessa, Könttä sanoo.

Uusi koulutusohjelma tukee Jyväskylän it- ja kyberklusterin kehitystä. Sillä on valtava henkinen merkitys maakunnalle, Keski-Suomen maakuntavaltuuston puheenjohtajana toimiva keskustan kansanedustaja Petri Honkonen toteaa.

– Olen tehnyt töitä koko viime vuoden Keski-Suomen kansanedustajien puheenjohtajana tämän eteen ja kiitos kuuluu etenkin tiedeministeri Hanna Kososelle merkittävästä päätöksestä, sekä rehtori Keijo Hämäläisestä hyvästä yhteistyöstä lobbauksessa Honkonen kiittelee.

Diplomi-insinöörikoulutus on Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen maakunnan yhteisen vaikuttamistyön tulosta.

Koulutus vastaa osaajapulaan paitsi Keski-Suomessa, myös koko maassa. Uusi koulutus luo Jyväskylän yliopistolle kokonaan uutta profiilia ja tukee vahvaa korkeakouluosaamista, jota meillä yhdessä ammattikorkeakoulun kanssa on, Könttä toteaa.

– Diplomi-insinöörikoulutus parantaa koko maakunnan elinvoimaa ja houkuttelevuutta paitsi uusien ihmisten, myös yritysten ja elinkeinoelämän silmissä. Kyseessä on yksi lähivuosiemme tärkeimmistä edunvalvonnallisista elinvoima-voitoista.

Maakunnan imagon lisäksi myös vienti hyötyy koulutusuudistuksesta, Petri Honkonen sanoo.

– Koulutus kohottaa tekniikka-maakuntamme imagoa kotimaassa ja kansainvälisesti, Honkonen hehkuttaa.

Yliopiston houkuttelevuuden on arvioitu lisääntyvän uuden koulutusohjelman myötä.

– Se on myös tunnustus osaamisestamme ja kyvystämme kouluttaa uusia osaajia vaativiin tehtäviin. Tässä päätöksessä voittaja on Jyvässeutu ja koko maa, Könttä summaa.

Lue myös:

Jyväskylän yliopistolle uusi koulutusala – diplomi-insinöörien koulutuksella paikataan valtakunnallista osaajapulaa

Suosittelemme sinulle